Breng kleur in je dag als alles grijs lijkt

Als het leven grijs en saai lijkt heb je misschien de neiging om alleen maar neutrale kleuren uit je kledingkast te halen. Maar juist nu hebben we volgens de kleurenpsychologie kleur nodig om ons beter te voelen.

Breng kleur in je dag als alles grijs lijkt

Een pop of color doet wonderen voor je humeur en zelfbeeld. Stap dus uit je comfortzone en breng kleur in je dag. Ben je bang om kleur te dragen of vind je het moeilijk goede kleurcombinaties te maken? Of is het een kwestie van tijdgebrek en gemakzucht? ’s Ochtends snel wat neutraals aan, want ‘dat staat altijd goed’? Probeer eens wat meer kleur te dragen, je wilt je toch niet een grijze muis voelen? En niet onbelangrijk, de wereld om je heen wordt er ook wat vrolijker van.

Breng kleur in je dag met deze tips:

 • Het lijkt raar, maar begin je kledingcombinatie met een neutrale tint  Voeg kleur toe in de vorm van een accessoire, zoals laarsjes, een sieraad of een sjaal.
 • Vind uit welke kleuren je fantastisch staan. Wil je je lievelingskleur dragen, maar ben je er niet zeker van of die je staat, pas hem dan toe in een kledingstuk dat je ver van je gezicht draagt.
 • Zoek je perfecte kleur lippenstift en maak je op in je goede kleuren. Ook al ziet niemand je, je zult zien dat dat al genoeg kan zijn om je beter te voelen.
 • Neem een kijkje bij de trendkleuren voor dit voorjaar. Het kleureninstituut Pantone zegt dat we deze trendkleuren het hele jaar door kunnen dragen en ik ben het daarmee eens. Een nieuw kledingstuk frist niet alleen je bestaande garderobe op, maar geeft je ook de kans nieuwe kleurencombinaties uit te proberen.

 • Koop één kledingstuk in een kleur die je geweldig staat. Dat kan een trui of vest zijn of zelfs een t-shirtje. Om deze kleur te vinden ga je met daglicht voor de spiegel zitten en kijk je welke kleuren dat geweldige effect hebben. Krijg je donkere schaduwen onder je ogen of verdwijnen ze juist? Is dat laatste het geval dan is het de juiste kleur voor jou.
 • Kom je er niet uit? Zoek professionele hulp. Je zult zien dat deze eenmalige investering je veel minder kledingzorgen geeft. Dat winkelen weer leuk wordt en dat het jou uiteindelijk ook geld bespaart, omdat je geen miskopen meer doet. En het wordt gemakkelijker leuke kledingcombinaties te bedenken.
Breng kleur in je dag als alles grijs lijkt
Outfit met drie Trendkleuren Lente-Zomer 2021

 

Breng kleur in je dag als alles grijs lijkt
Outfit met drie Trendkleuren Lente-Zomer 2021

 

Trui


Kijk ook op mijn Pinterestbord Kleurencombinaties

 

2 gedachten aan “Breng kleur in je dag als alles grijs lijkt”

 1. Hoi Lida,
  Wat is een goede ‘pop of color’ als je gedempt warm bent qua kleurtype. Ik heb ook wel zin in wat kleur maar ben toch gewend wat meer gedempte kleuren te dragen. Ben nu bijvoorbeeld op zoek maar een mooie shawl die wat opfleurt, groetjes Nienke

  1. Koraal of geel zoals in de trui hierboven heeft snel wat zonnigs, Nienke, maar je kunt toch ook een kleur uit je kleurenpalet kiezen waar jij blij van wordt? Want daar gaat het om. Groet, Lida

Reacties zijn gesloten.