De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz

Gebruik je creativiteit om anders naar je bestaande kleding te kijken en nieuwe outfits te bedenken met deze kleur van het jaar 2024.

Het Pantone Color Institute is een invloedrijke organisatie die de kleurentheorie gebruikt om trends te interpreteren. Voor inspiratie verdiepen ze zich in de mode, design en sociaal-economische omstandigheden. Traditiegetrouw onthult Pantone elk jaar in december dé kleur voor het volgend jaar. Voor dit jaar werd het Peach Fuzz. Je zult de kleur van het jaar 2024 dus zowel in de mode als in het interieur tegenkomen.

De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz

Pantone beschrijft Peach Fuzz als een kleur die ons verlangen in deze onrustige tijd weergeeft om onszelf en anderen te koesteren. Een fluweelzachte perziktint die geest, lichaam en ziel verrijkt. Peach Fuzz roept visioenen op van prachtige zonsondergangen en romige ijsjes met perziksmaak.

Kleurentheorie -De kleur van het jaar 2024 is een licht oranje. Er is bijna geen andere kleur die warmer is dan oranje. Oranje krijg je door rood en geel te mengen. Geel zorgt ervoor dat een kleur een warme ondertoon krijgt. Als je wit aan een kleur toevoegt wordt die niet alleen lichter, maar uiteindelijk met veel wit ook steeds wat koeler. Je zult in de kledingcollecties veel varianten van deze trendkleur tegenkomen, maar de ondertoon is altijd warm.

De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz
Aangrenzende kleuren van Peach Fuzz

Afhankelijk van hoe licht of diep je kleuren kunnen zijn, draag je Peach Fuzz zo of in een shirtje/bloesje dat je onder een andere kleur draagt. Als je enkel in de kleur van het jaar 2024 gekleed wilt gaan, doe je er goed aan een iets intensere variant van deze kleur te kiezen. Het geheel kan snel te zoetig overkomen. Dat kun je voorkomen door er een sieraad/riempje/tas in een diepere aangrenzende kleur, zoals warmbruin of terra, bij te dragen. Lees ook Lichte kleuren en pasteltinten-wat is het verschil

De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz

Deze kleur van het jaar 2024 kun je met oneindig veel kleuren combineren. Gebruik je Personal Color Card om de voor jou goede kleurencombinatie te maken.

De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz
Monochrome kleuren
Peach Fuzz met gedempte warme kleuren
Gedempte kleuren
De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz
Lichte kleuren
Peach Fuzz is een licht warme kleu
Warme gedempte kleuren

De kleur van het jaar 2024 is Peach FuzzJe kunt voor je neutralen denken aan:

Peach Fuzz kan een creatieve uitdaging voor je worden. Kijk hoe je met deze kleur van het jaar 2024 nieuwe combinaties kunt maken met de kleding die je al hebt. Een leuk begin van het nieuwe jaar, nietwaar?

Meer lezen?

7 gedachten aan “De kleur van het jaar 2024 is Peach Fuzz”

 1. Beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Wat een fijne kleur is dit.
  Ik heb een garen in deze kleur en maak er een lekkere col van, onder een koffiebruine jas.
  Ik vind de combinatie met eierschaalwit of ivoor ook erg mooi, ook in de winter.

 2. Ben benieuwd hoe je deze mooie peach kleur kunt combineren als je koel heldere kleuren in je waaier hebt (koele heldere winter). Echt een uitdaging!

  1. Dat wordt inderdaad moeilijk, want zoals je kunt lezen is Peach Fuzz een licht warme kleur, Catha. Maar de lente-zomerkleuren zijn nog niet bekend. Daar zitten vat wel ook koele kleuren bij.

   1. Dankjewel voor t snelle antwoord.
    Ik kijk uit naar de lente-zomer kleuren. Wellicht is de mooie Peach kleur gecombineerd met wit wel een idee?

 3. Ik hou heel erg van dit soort kleuren. Ik heb geen idee welk kleuren of body type ik ben. Ik draag gewoon wat ik mooi vind…ik ben 1,59 en dan is het sowieso een zoektocht naar de juiste kleding.

 4. Leuk om de verschillende meningen te zien. Ik houd wel van lichte kleuren maar deze maakt wel mij dan wel weer bleek. Maar het zit m vaak in de juiste combinatie.

Reacties zijn gesloten.