Jouw kleur wit – kom tot leven met de kleuren die je hebt (4)

Een ‘kleur’ die beslist niet mag ontbreken in je garderobe is ‘wit’. Het wit van je ogen vertelt welke tint wit jou het mooiste staat. Ontdek wat jouw kleur wit is.

Kom tot leven met de kleuren die je hebt - je oogwit (deel 4)

De meeste mensen hebben niet een helder oogwit en dat is de reden dat een spierwit shirtje/blouse maar weinig vrouwen én mannen echt goed staat. Kijk eens diep in je ogen en bedenk hoe jij de kleur van je oogwit zou noemen. Is jouw oogwit helder wit of een meer gelig wit, roze wit, blauw wit of ivoor? Hier ontdek je jouw kleur wit.

Jouw kleur wit - kom tot leven met de kleuren die je hebt (4)

Witten variëren van helder wit tot zacht wit
Er zijn verschillende tinten wit, zoals crème, karnemelk, ivoor, winterwit en off-white. Om jouw kleur wit te kiezen kijk je dus naar het wit van je ogen. Verzamel al je witte kledingstukken en leen eventueel ook die van je man/vriendin of zus. Zet nu een spiegel voor het raam (liefst aan de noordkant van je huis, in ieder geval daar waar geen direct zonlicht op je gezicht valt) en verwijder je make-up. Houd twee verschillende witten tegen je kin en kijk goed naar het wit van je ogen. Je bent op zoek naar een wit dat je oogwit witter laat lijken en niet geler. De slechtste van de twee leg je aan de kant en met een andere wit herhaal je de handeling. Je gaat net zo lang door tot je twee of drie ‘witten’ overhoudt die je oogwit witter maken. Met deze twee of drie witten ga je verder. Je kijkt nu wat ze met je huid doen. Welke van de drie egaliseert je huid en laat hem stralen en laat de eventuele kringen of wallen onder je ogen verdwijnen? Dat is uiteindelijk jouw goede tint wit.

Jouw kleur wit
In het algemeen kun je zeggen dat mensen met veel warme ondertonen warme witten nodig hebben, zoals roomwit, ivoorwit en crème. Heb je daarentegen veel koele ondertonen in je huid dan staan oesterwit en off-white (gebroken wit) mooier. Helder-koele kleurtypes kunnen spierwit dragen. Gebroken wit is een veilig wit, daarom zijn de meeste trouwjurken in deze tint.

Tip: vind je het moeilijk een 'wit' op kleur te beoordelen? Leg een blanco A4-tje naast je kledingstuk. Je ziet zo gemakkelijker of er geel, roze of blauw bij het wit is gevoegd.

 

 

Blouse wit

Trui beige 100% katoen

Blouse ecru* 

Jouw kleur wit

Blouse van viscosemix off-white

*Ecru betekent letterlijk ongebleekt, zoals de kleur van ongebleekt linnen, zijde en katoen

 

 

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50 *:

 • krijg je per post de maxi Personal Color Card (briefkaartformaat)
 • per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype
 • weet je wat je contrastniveaus zijn
 • weet je wat je beste neutralen en pasteltinten zijn
 • zie je hoe je de Personal Color Card gebruikt
 • krijg je voorbeelden van kledingcombinaties voor jouw kleurtype

* Woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 aan verzendkosten bij.

Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Geef duidelijk aan welke PCC je wilt hebben. Let op, je kunt de kleurenkaart niet ruilen.

Vind je het toch moeilijk om het bij jezelf te zien? Investeer dan in een Kleuradvies op afstand (KLOA).

 

3 gedachten aan “Jouw kleur wit – kom tot leven met de kleuren die je hebt (4)”

 1. Hi Lida,

  Goede tip deze week. die was ik even kwijtgeraakt….~Ik g het zeker testen…

  Keep up the good work!

 2. Dag Lida, deze laattijdige reactie wou ik nog even kwijt:
  Ik volgde deze week een voordracht van een consulente over kleur en stijl. Zij ging voor haar kleurenanalyse uit van het karakter van de persoon en stelde dat deze eenmalige analyse goed was voor de rest van je leven. Met jouw artikels in mijn achterhoofd maakte ik haar de opmerking dat bij iedere mens de kleur van de huid, de ogen en het haar verandert bij het ouder worden en ook je kleuren daardoor veranderen. Zij ontkende dit volledig en bleef bij haar stelling dat je kleurenanalyse altijd dezelfde blijft omdat je karakter niet verandert. Nu weet ik het even niet meer. Mij leek het ook een bizarre benadering.

  1. Dat je voorkeur voor bepaalde kleuren door je karakter wordt bepaald, daar kan ik mij iets bij voorstellen. Maar dat je karakter zou bepalen welke kleuren je goed staan, vind ik ook vreemd, Diane.

Reacties zijn gesloten.