Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit – tien tips

Het blijft belangrijk om tijdens de feestdagen wat extra zorg aan je kleding te besteden. Een onderzoekje heeft uitgewezen dat we steeds ‘gemakkelijker’ gekleed gaan. Daar betrap ik mijzelf ook op. Juist in deze moeilijke tijd kunnen we met wat meer aandacht voor ons uiterlijk, niet alleen onszelf maar ook onze naasten wat oppeppen.

Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit - tien tips

Maar is het echt nodig om daarvoor iets nieuws aan te schaffen? Mijn tip voor de feestdagen?  Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit. Regels zijn er om gebroken te worden als het om feestelijke kleding gaat, ook die je van mij hebt geleerd 😉

Hoe kun je feestelijkheid aan je outfit toevoegen? Mijn tien tips:

 • Glanzende stoffen zie je allang niet meer enkel in feestkleding. Heb je een blouse, topje of rok met wat lurex erin? Of iets van fluweel of zijde? Door een beetje glans of glitter toe te voegen aan je ‘gewone’ kleding straal je meteen iets feestelijks uit. Ben je een beetje handig? Kijk of je een eenvoudig  T-shirtje op kunt leuken met wat glanzende kralen, pailletten of kant. Hieronder zie je voorbeelden. TIP: Kijk eens bij de kringloopwinkel voor kralen en sieraden.

Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit

 • Draag bij een simpel jurkje een panty met dessin of lurex en haal je from car to bar schoenen te voorschijn.

 

Panty met lurex

 • Kijk of die leuke rok die je deze zomer droeg niet anders gecombineerd kan worden. Misschien met laarzen met een hoge hak of met glanzende pump?


Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit - tien tips

Oorhangers  // Pumps

 • Oorbellen en kettingen mogen wat meer over de top zijn. Draag je oorbellen, draag dan niet nog een ketting, maar een armband. Want je hoeft niet op de kerstboom te gaan lijken.
 • De kleur rood geeft ook al snel het kerstgevoel. Ben je bang voor rood, lees dan dit bericht er nog eens op na. Of je vervangt dat rood door een andere accentkleur

Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit - tien tips

Oorbellen //  Pumps

 • Combineer glad met ruw (textuur), soepel met stevig, glans met mat. Bijvoorbeeld een blouse van dunne stof met een leren rokje of een iets glanzende plissérok met een harig wollen truitje.
 • Draag wijd op smal, lees mijn bericht Drie stijlregels die iedere vrouw moet kennen
 • Staat zwart je niet, maar hangt het nog in je kast? Combineer het met een ketting in jouw (metaal)kleur en/of draag er een sjaal bij in jouw goede kleuren.
 • Maak je wat meer op (eerder een lichtere foundation dan een te bruine), lak je nagels en zorg dat je haar goed zit. En verwen jezelf met een lippenstift in jouw goede  kleur.
 • Begin niet te laat met kleding door te passen en je outfit samen te stellen. Vlak voor de Kerst heb je genoeg andere dingen aan je hoofd.

Wil je meer lezen?

2 gedachten aan “Winkel in je eigen kledingkast voor je kerstoutfit – tien tips”

 1. Dag Lida,
  Ik ben het met je eens dat we onze kledij langer kunnen afdragen door onder andere een kleed of shirt wat op te pimpen met een accessoire, een pareltje of kantje. Maar deze “kleinigheden” zijn op zich al prijzig in de handel en vaak koop je voor dezelfde prijs een splinternieuw shirtje. Maar het plezier om zelf creatief te zijn geweest is nog steeds veel groter dan de kostprijs van het accessoire. En daar gaat het tenslotte om.

Reacties zijn gesloten.