Zo draag je een coltrui deze winter.

Coltruien zijn trendy. Je ziet ze zowel in grofgebreide uitvoeringen als in dunne tricot versies. Wie kan een coltrui dragen? En hoe combineer je deze klassieker, zodat je er niet gedateerd maar juist weer up-to-date uitziet?

Zo draag je een coltrui deze winter.

Je ziet deze herfst en winter lange coltruien en versies die ultra kort zijn en alles daar tussenin. Die korte modellen zorgen voor een warme hals en een koude rug. Dat bewijst maar weer dat modetrends niet altijd even praktisch zijn. Je ‘mag’ volgens de laatste trends een coltrui over een lange rok of wijde broek dragen, maar ook erbij in. Wat je ook tegen zult komen zijn de dunne tricot coltruitjes. Die draag  je onder een blazer/vest of een trui met een ronde hals.

Een trui met een aangesloten col zou voor iedere vrouw een basisstuk in haar garderobe kunnen zijn – nooit echt uit de mode en altijd goed te combineren – is het niet dat dit kledingstuk nogal wat eisen aan ons lichaam stelt. Mijn tips om een coltrui met flair te dragen.

Wat doet een coltrui:

 1. brengt de aandacht naar je hals
 2. vult je hals op en laat hem korter lijken
 3. laat je bovenlichaam langer lijken
 4. accentueert je borsten

Zo draag je een coltrui deze winter

Waar je op kunt letten:

 • Een coltrui vereist een gemiddelde tot lange hals. Heb je een korte hals of aanleg voor een onderkin? Mijd truien met een hoog aangesloten col.
 • Een coltrui verlengt optisch je bovenlichaam. Dit is fijn als je een kort bovenlichaam hebt, maar helaas gaat een kort bovenlichaam ook vaak gepaard met een korte hals. Heb je een lange hals combineer die hoog aangesloten coltrui dan nooit met een heupbroek of een rok die laag op je heupen begint. Je verticale proporties raken uit balans.
 • Bij een coltrui draag je het haar uit je gezicht of steek je het op, want …je hals moet te zien zijn, de aandacht trekken. En om die reden draag je ook geen lange of opvallende oorbellen.
 • Een coltrui benadrukt je borsten, zorg voor een perfect zittende beha.
 • Ben je goed bedeeld wat je borsten betreft, dan is een coltrui geen goed idee. Lees mijn bericht Hoe kan ik mijn borsten kleiner laten lijken
 • Hoe groter en voller de trui hoe slanker de broek/rok die je erbij draagt. Lees Drie stijlregels die iedere vrouw moet kennen.

Zo draag je een coltrui met flair

Zo draag je een dunne coltrui:

 1. Onder een blazer in een min of meer dezelfde kleur, de zogenaamde  monochrome kleurencombinatie. Of in combinatie met een neutrale kleur. Zie voorbeelden bovenaan dit bericht. Anders heb je kans dat je er wat gedateerd uitziet.
 2. Onder een blazer of spencer
 3. Onder een recht (mouwloos) jurkje met ronde hals
 4. Bij een broek met een paperbag taille

De kleding bovenaan dit bericht is van LittleSoho