De ideale halslijn en lengte van je halsketting

De ideale halslijn en lengte van je halsketting

Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom bepaalde halslijnen je beter staan dan andere. Wel, dat kan afhangen van je balanspunten. De ideale halslijn voor jou kun je zelf ontdekken.

Als jij weet waar je balanspunten zitten, kan dat je helpen de voor jou goede halslijnen te ontdekken én de juiste plaats van je accessoires  of van andere details op je bovenlichaam. Er zijn op je bovenlichaam twee balanspunten.

Het eerste balanspunt bepaal je door met een touwtje de afstand van je haarlijn tot je kin te meten (heb je een dichte pony of lok op je voorhoofd dan wordt dat het uitgangspunt). Vervolgens zet je diezelfde lengte af op je borst.

De ideale halslijn en lengte van je halskettingJe tweede balanspunt kun je vinden door eerst het breedste punt van je gezicht te bepalen. Dit breedste punt kan net onder je wenkbrauwen zitten, maar ook lager of zelfs hoger. Leg het touwtje nu vanaf het breedste punt van je gezicht langs je kaaklijn en kin naar het tegenovergestelde breedste punt (zie de rode lijn). De vorm die je nu krijgt zet je in gedachten af op je borst beginnend bij je schouderlijn. Waar deze vorm eindigt is je tweede balanspunt. Als je hals breder is dan je gezicht dan zijn er twee manieren om je tweede balanspunt te bepalen. Eén manier is met een vollere haarstijl je gezicht optisch breder te maken en die breedte als uitgangspunt te nemen. De tweede manier is je hals smaller te laten lijken door de zijkanten met een haarstijl te ‘bedekken’ (kan alleen met een lange hals!) en vervolgens de vorm van de kaaklijn te herhalen zoals beschreven.

De ideale halslijn

Voor jouw meest harmonieuze halslijn of de vorm van je halsketting, hoef je alleen maar die vorm te herhalen die begint en eindigt bij het breedste deel van je gezicht. Je zult zien dat het voor iedereen werkt, het maakt niet uit hoe lang of kort, breed of smal je hals is. Natuurlijk kun je andere sieraden of halslijnen dragen die niet aan de voornoemde vorm voldoen, zolang ze maar een relatie hebben met je balanspunten en met de vormen in je gezicht. Behalve rond kunnen halslijnen immers ook hoekig, puntig of asymmetrisch zijn.

Tip: Gebruik een foto van jezelf waarop je de lijnen kunt tekenen. De diepe lijn voor je laagste halslijn en de hoogste lijn voor je ketting of hoge halslijn. Of andersom natuurlijk.

De ideale halslijn en lengte van je halsketting

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren