De ideale halslijn en lengte van je halsketting – balanspunten

Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom bepaalde halslijnen je beter staan dan andere. Wel dat kan afhangen van je balanspunten. De ideale halslijn voor jou kun je zelf ontdekken.

De ideale halslijn en lengte van je halsketting

Als jij weet waar je balanspunten zitten, kan dat helpen de voor jou goede halslijnen te ontdekken. Maar ook de lengte van je halsketting en de plaats van je accessoires op je bovenlichaam. Er zijn twee balanspunten op je bovenlichaam waarmee je de ideale halslijn kunt bepalen.

Het eerste balanspunt vind je door met een touwtje de afstand van je haarlijn tot je kin te meten. Heb je een dichte pony of lok op je voorhoofd dan wordt dat het startpunt. Vervolgens zet je diezelfde lengte af op je borst. Je kunt hiermee niet alleen de diepte van je halslijn bepalen, maar ook het punt waar je ketting het beste kan eindigen als je een top met een hoge halslijn draagt.

De ideale halslijn en lengte van je halskettingHet tweede balanspunt ontdek je door eerst het breedste punt van je gezicht te bepalen. Dit breedste punt kan net onder je wenkbrauwen zitten, maar ook lager of zelfs hoger. Leg het touwtje nu vanaf het breedste punt van je gezicht langs je kaaklijn en kin naar het tegenovergestelde breedste punt (zie de rode lijn). De vorm die je nu krijgt zet je in gedachten af op je borst beginnend bij je schouderlijn. Waar deze vorm eindigt is je tweede balanspunt.

Als je hals breder is dan je gezicht dan zijn er twee manieren om je tweede balanspunt te bepalen. Eén manier is met een vollere haarstijl je gezicht optisch breder te maken en die breedte als uitgangspunt te nemen. De tweede manier is je hals smaller te laten lijken door de zijkanten met een haarstijl te ‘bedekken’ (kan alleen met een lange hals!) en vervolgens de vorm van de kaaklijn te herhalen zoals beschreven.

De ideale halslijn – je hoeft alleen maar die vorm te herhalen (die begint en eindigt bij het breedste deel van je gezicht) om de meest harmonieuze halslijn voor jou te vinden. Maar ook de ideale vorm van je halsketting. Je zult zien dat het voor iedereen werkt, het maakt niet uit hoe lang of kort, breed of smal je hals is.

 

De ideale halslijn en lengte van je halsketting

Voorbeeld: Dit model kan een diepe halslijn dragen met een korte halsketting die de vorm van kin volgt (tweede balanspunt). Als zij daarentegen een shirtje draagt met een hoge ronde hals (of een boothals), dan zal een lange ketting die eindigt op haar eerste balanspunt het meest harmonieus staan. Is jouw gezicht korter dan zal de halsuitsnijding minder diep kunnen zijn. Jouw eerste balanspunt zit immers hoger. Ook een erg lange ketting kun je in dit geval beter in laten korten tot hij eindigt op je eerste balanspunt.

Natuurlijk kun je sieraden of halslijnen dragen die niet aan deze vorm voldoen, zolang ze maar een relatie hebben met je balanspunten en met de vormen in je gezicht. Behalve rond kunnen halslijnen immers ook hoekig, puntig of asymmetrisch zijn. Een lang gezicht bijvoorbeeld kan beter geen diepe V- of U-hals dragen, want dan zal haar gezicht alleen maar langer lijken.  Wel kan ze kiezen voor een hogere halslijn en een lange ketting. Zoals in het voorbeeld.


Tip: Gebruik een foto van jezelf waarop je de balanspunten kunt tekenen. Het eerste balanspunt voor je halslijn en het tweede balanspunt voor je ketting. Of andersom natuurlijk.


 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren