De kleur van je panty heeft invloed op je uitstraling

De kleur van je panty bepaalt je uitstraling en ook waar de blik van de ander naartoe getrokken wordt. Kies de kleur en de dikte dan ook met zorg uit.

De kleur van je panty heeft invloed op je uitstraling

Niet iedere vrouw houdt van een panty of maillot, je kunt ze zelfs haten. Ook al geeft de mode nu voornamelijk lange rokken/jurken aan die benen aan het zicht onttrekken, korte rokken en jurkjes zie je ook in de collecties. En onder die korte rokken en jurkjes draag je een panty of maillot. Ik heb het hierna steeds over een panty, maar je kunt voor panty ook ‘maillot’ lezen.

  • Vraag je af waar je het accent op wilt leggen: je benen, je schoenen of je kleding.
  • Als je langer wilt lijken (en slanker) kies een panty in de kleur van je kleding en schoenen (linker foto).

  • Let op de proporties in je kleding. Zoals je op onderstaande foto’s ziet heeft de kleur van je panty invloed op de vlakverdeling over je lichaam. De zogenaamde Regel van derden. Ook zie je dat grote kleurverschillen tussen je panty/maillot en je kleding horizontale lijnen creëren die verkortend werken.

  • Realiseer je dat we als eerste naar ‘huid’ kijken als we iemand voor het eerst zien. Benen in een huidkleurige panty zijn dus blikvangers. Als je de aandacht niet meteen naar je benen wilt trekken, kun je een jurk in een opvallende kleur dragen of wat meer van je huid laten zien, zoals blote armen en schouders.
  • Ken je bodytype, dan weet je waar je het accent op kunt leggen en waar beter van niet. Weervrouw Willemijn Hoebert heeft het A-silhouet, dat betekent dat ze in verhouding korte en ook stevige benen heeft, waar ze beter niet als eerste de aandacht op kan vestigen. Zij doet er goed aan bij donkere kleding een panty te dragen die ook dieper van kleur is. Bijkomend effect is dat haar benen slanker zullen lijken.
  • De dikte van de panty– mijn laatste punt wat deze twee foto’s betreft. Bij een mouwloos jurkje draag je geen opaque (ondoorzichtige) panty. De panty oogt dan te zwaar tot de rest van je verschijning. Ook draag je bij een winterse tricot/jersey jurk met driekwart mouwen (foto links) geen ‘blote benen’ panty. En in de zomer bij een linnen jurkje geen panty, maar blote benen.

De kleur van je panty heeft invloed op je uitstraling

  • Bij een ‘bloot’ feestelijk jurkje kies je dus eerder voor een huidkleurige panty. Bedek je liever je armen dan staat een dunne zwarte, maar liever nog een nearly black panty* mooier. Maar dit is ook afhankelijk van je haarkleur

Een panty die wat voor je figuur doet

  • Panty’s met een dessin kunnen heel elegant staan, zoals je op onderstaande foto ziet. Deze fantasiepanty’s komen het mooist tot hun recht als je de rest van je kleding rustig houdt. En hoe kleiner het dessin hoe slanker je benen lijken.

  • Nearly black is een bruinzwarte kleur (en geen antraciet, zoals dat soms bij panty’s wordt vermeld). Het is een kleur die bij bijna al je winterkleding staat. Een panty in nearly black staat veel eleganter dan een zwarte panty.

Meer lezen?

2 gedachten aan “De kleur van je panty heeft invloed op je uitstraling”

  1. Dank je wel, Inge, voor je compliment! Nearly black is een zwart dat wat naar bruin neigt. Elk merk heeft zijn eigen kleurbenamingen. Ik weet dat Elles van stessonline ze binnenkort in haar assortiment heeft. Waag er een mailtje aan

Reacties zijn gesloten.