Deze klassiekers bepalen de mode deze herfst-winter

De modekleuren voor Herfst-Winter 2023/2024 vallen op door hun levendigheid. Maar ook is er deze herfst veel aandacht voor neutrale tinten. Er is namelijk iets bijzonders aan de hand.

Deze klassiekers bepalen de mode deze herfst-winter

De modekleuren voor Herfst-Winter 2023/2024 vallen op door hun levendigheid. Dat heb je vorige week kunnen zien. Maar er is deze herfst ook  veel aandacht voor klassiekers. Deze klassiekers bepalen de mode als nooit tevoren, want van top tot teen gekleed gaan in neutralen is ‘hot’. Het zijn de ‘kleuren’ die nooit echt uit de mode gaan, vandaar de naam klassieker. Ik noem ze liever neutralen, zoals je weet. Ze vormen de basis (de ruggengraat) van je garderobe. Investeren in klassiekers is altijd goed, want je kunt ze met al jouw basiskleuren combineren. En.. ze gaan jaren mee.

Deze klassiekers bepalen de mode – Het kleureninstituut Pantone geeft altijd tien klassiekers aan die op de catwalks (zowel van Londen als New York) het meest voorbij komen. Het zijn neutrale ‘kleuren’ die je met alle andere  modekleuren voor deze herfst en winter kunt combineren. Tot nu toe heb ik ze altijd tegelijk met de basiskleuren laten zien. Waarom ik nu een uitzondering maak? Om de reden die ik al eerder noemde, de trend om enkel in neutralen gekleed te gaan.

Hier zie je Doe gecombineerd met Lava Smoke en Seedpearl. Niet exact de kleuren die je op het voorbeeld ziet, maar toch … En dat zul je ook in de kledingcollecties zien. Laat je inspireren door deze klassiekers en gebruik jouw Personal Color Card om de juiste tinten te vinden.

Deze neutralen bepalen de mode deze herfst

Het valt meteen op dat grijs deze herfst de boventoon voert. Van heel licht grijs, Nimbus Cloud (koeler) en Silver Birch (warmer), naar antracietgrijs (Lava Smoke).

Jas // Blazer // Jurk

  • Hot Fudge is een diep bruin. Ook  hierbij zul je warme en koele tinten bruin tegenkomen.

  • Eclips is een diep mat marineblauw- Dit diepe gedempte blauw zie je ook terug in jeans.

Deze klassiekers bepalen de mode deze herfst-winter

Pumps // Jumpsuit // Jurk

  • Doe is een licht camel/toffee. Zie boven.
  • Pale Khaki, de naam zegt het al is een licht kaki 

  • Forest Night –  dit zeer diepe bosgroen ben ik slechts een paar keer tegengekomen. Daarentegen wel veel kleding in iets lichtere vergrijsde tinten groen. Soms wat warmer, richting olijfgroen, dan wat meer naar flessengroen. Ook deze groenen zijn uitstekende neutralen. Je kunt ze met vrijwel alle modekleuren combineren.

Deze klassiekers bepalen de mode deze herfst-winter

Instappers // Rok en Shirtje // Pak

  • Seedpearl zou je ook ivoor/beige kunnen noemen. Een opvallend lichte neutraal voor de winter. Je zult hem veel zien in mantels, laarsjes en tassen.

Tas // Rok ook in grote maten // Truitje // Jurk

Deze klassiekers bepalen de mode en het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Een licht koel zomertype zal wat meer moeite moeten doen om haar diepste kleuren te vinden dan een diep koel wintertype, maar omgekeerd zal een diep warm herfsttype in de zomer meer moeite hebben om haar lichtste kleuren te vinden.

Elk kleurtype heeft zowel lichte als diepe  kleuren in haar persoonlijk kleurenpalet. Als je als diep kleurtype nu geen zin hebt om steeds in diepe kleuren gekleed te gaan of als je als licht kleurtype wel eens een donkere kleur wilt dragen?  Dat kan, maar doe het subtiel. Als de klassieker Doe een goede neutraal voor jou is als licht warm lentetype kun je in de winter kiezen voor een winterjas in een iets diepere camel tint. Draag er dan wel een sjaal bij die lichter van kleur is.

Zo kan een diep koel wintertype een Seedpearl jasje dragen op voorwaarde dat ze dat combineert met een marineblauwe of flessengroene broek en truitje. Draag ook hierbij een sjaal. Maar nu een versie waarin beide neutralen terugkomen, maar waar ook bijvoorbeeld een helder paars in zit. Lees mijn bericht Visueel groeperen

Sjaal

 

6 gedachten aan “Deze klassiekers bepalen de mode deze herfst-winter”

  1. Ik zie veel YouTubers altijd gekleed in neutralen. Voor mij als helder warm type word ik dan toch snel te flets. Gelukkig wordt het herfst dan kan ik er gekleurde sjaals en tassen etc. bij dragen.

  2. Welk kleurtype kan goed enkel neutralen dragen, geldt dat voor het ene kleurtype meer dan voor het andere? Ik ben zelf gedempt warm.

    1. Enkel in neutralen gekleed gaan is meer afhankelijk van de leeftijd. En ook of je perfect opgemaakt bent. Het mag dan wel een trend zijn, maar mijn advies is er toch wel wat kleur bij te dragen. Met name dicht bij je gezicht.

Reacties zijn gesloten.