Na-apen mag! – Inspiratie voor je herfst-outfit

Soms heb je wat inspiratie nodig om met je bestaande kleding nieuwe combi’s te kunnen maken. Je kunt daarvoor etalages bekijken, maar in deze tijd doe je er wellicht verstandiger aan om dat vanuit je luie stoel te doen.

Na-apen mag! - Inspiratie voor een herfst-outfit

Pinterest is een geweldig medium om inspiratie op te doen. Ik heb een Pinterestbord Herfst 2020 gemaakt. Maar dat niet alleen, ook voor jouw kleurtype is er een speciaal bord. Nu denk je misschien dat de kleding die modellen dragen onpraktisch is of wil je er niet als een modepoppetje bijlopen. Maar, zoals ik op onderstaande afbeeldingen laat zien, je kunt een combinatie ook vertalen naar je eigen smaak en stijlpersoonlijkheid. Na-apen mag!

Na-apen mag! - Inspiratie voor je herfst-outfit

 Met de broek en trui heb ik bijna letterlijk de kleuren gekopieerd van dit voorbeeld in monochrome kleuren. De andere kledingstukken zijn net iets anders van kleur en passen misschien beter bij jouw kleurtype. Dat ‘na-apen mag’ hoef je dus niet letterlijk te nemen. Bedenk voor jezelf ook eens welke andere kleurencombinaties je kunt maken. De kleur ivoor bijvoorbeeld als neutraal, maar ook met lichtgrijs, mosgroen/olijfgroen en dusty blue combineert dit oranje prachtig. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe hoog of laag het kleurcontrast in je uiterlijk is. Met de kleur groen krijg je een gemiddeld kleurcontrast. Met blauw geeft oranje een hoog kleurcontrast.

Na-apen mag! - Inspiratie voor je herfst-outfit

 

Nog een paar voorbeelden van ‘na-apen mag’. De eerste outfit combineert neutralen met slechts één basiskleur. Door de jas te vervangen door een lang vest in een kleur uit jouw Personal Color Card maak je er meteen een heel andere outfit van.

Neutralen zijn de basis en ik kan het niet genoeg herhalen, koop die in de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven. Je zult zien dat je van kleding in neutrale kleuren heel lang plezier hebt. Je bent niet alleen duurzaam bezig, maar ook de kosten per keer zullen laag zijn.

Na-apen mag! - Inspiratie voor een herfst-outfit

Na-apen mag! - Inspiratie voor een herfst-outfit

 

8 gedachten aan “Na-apen mag! – Inspiratie voor je herfst-outfit”

  1. Wat een heerlijke voorbeelden, helemaal geweldig !! Dank je wel en een fijne zondag❣

  2. Mooi! Ik heb net een bos groen blazer besteld en er helemaal niet aan gedacht om t met paars te combineren. Goed idee!

    1. Dank je wel, Nancy! Dit bosgroen of flessengroen, zoals het in mijn middelbare schooltijd werd genoemd, is ook een goede neutraal en combineert met heel veel basiskleuren en pastels. Denk bijvoorbeeld aan primair rood en pastelroze. Een goed uitgangspunt voor een garderobecapsule voor het diep-koele kleurtype.

  3. Prachtige combi dat paars met flessengroen. (Ik voel me altijd net een kerst-elf als ik groen combineer met rood trouwens)

    1. Beperk je het toch tot een tas, Karen! Maar een ruit of ander dessin waar rood in verwerkt zit? Is dat een idee?

Reacties zijn gesloten.