Neem eens een sjaal als inspiratie voor een garderobecapsule

Als je op zoek bent naar een mooie kleurencombinatie kun je ook een sjaal als inspiratie nemen. De ontwerper van het dessin heeft immers het denkwerk al voor je gedaan.

Neem eens een sjaal als inspiratie voor je outfits

Je kunt het dessin van een sjaal als inspiratie gebruiken om met de kleding die je al hebt nieuwe kleurencombinaties te maken. Maar ook als start voor een garderobecapsule. Dat is ook een leuke oefening om anders naar je kleding te kijken. Je zult zo ontdekken dat je echt geen kast vol kleding nodig hebt om er toch elke dag anders uit te zien. Je hebt vast nog wel een sjaal liggen om het eens uit te proberen.

TIP: gebruik geen sjaal met een all over print. Waarom lees je in dit bericht.

De kleuren in de sjaal – Kijk welke kleur het meest opvalt, die kleur moet zeker voorkomen in jouw Personal Color Card.  Vervolgens kijk je wat de hoofdkleur is (vaak de ondergrond van het dessin). Is dit een neutraal, zoals beige, donkerblauw of grijs? Of is het een basiskleur? Combineren de basiskleuren en de neutralen goed met jouw kleurenpalet? Basiskleuren zijn alle kleuren van de regenboog en van de kleurencirkel. Lees voor verdere uitleg mijn bericht Lichte kleuren, neutralen en basiskleuren – zo gebruik je ze

In dit voorbeeld zie je dat alle kleuren van de kleding terugkomen in deze Personal Color Card. Zo gebruik je een sjaal als inspiratie voor je zomergarderobe.

Een sjaal als inspiratie

Passen niet alle kleuren van de sjaal in jouw kleurenpalet? Zie je een kleur die wat afwijkt van je PCC? Die kun je als accentkleur gebruiken voor bijvoorbeeld een sieraad of een tas.

Een sjaal als een inspiratiebron

Een sjaal als inspiratie voor een garderobecapsule – Je kunt een sjaal niet alleen voor een outfit, maar ook voor de start van een garderobecapsule gebruiken.

Jas // Trui // Tas duurzaam // Sjaal

Neem eens een sjaal als inspiratie voor een garderobecapsule

Als je het groen van de tas gebruikt voor een lang vest bijvoorbeeld. En het ivoor/gebroken wit van de trui voor een blouse heb je weer meer combinatiemogelijkheden. Zo werkt een sjaal als inspiratie voor een garderobecapsule.

 

Vest

Blouse

 

Meer lezen?