Groen in de hoofdrol – een laag kleurcontrast (5)

Kleding in de kleur groen is volop te koop deze lente en is multi inzetbaar in je garderobe. Want groen combineert met alle kleuren van de regenboog.

De kleur groen in de hoofdrol

Zoals je merkt raak ik niet uitgeschreven over de kleur groen. Het begon met mijn uitleg hoe je kleuren zo kunt veranderen dat ze beter bij jou passen. Zie mijn bericht over het Color Wheel. En vervolgens dat het kleurcontrast in je uiterlijk bepaalt hoe je deze kleur groen het beste kunt combineren. Groen met roze geeft een hoger kleurcontrast dan groen met violet. Maar dat is ook afhankelijk van hoe groen dat groen is. Vind je dit nogal verwarrend? Neem dan nog even de tijd de voorgaande berichten in deze serie te lezen. Groen met blauw was vorige week het onderwerp, nu aandacht voor groen in de hoofdrol.

Als je een laag kleurcontrast hebt betekent het dat je weinig echte kleuren in je uiterlijk hebt. Carice van Houten (helder koel)en Annechien Steenhuizen (diep warm) hebben allebei een laag kleurcontrast. Hun haar- en huidkleur is neutraal en bij Annechien daarbij ook nog haar ogen. Carice heeft helder blauwe ogen, dat is de enige echte kleur in haar uiterlijk. Vrouwen met een laag kleurcontrast zijn op hun mooist in monochrome kleuren, twee analoge kleuren of in één kleur. Al dan niet gecombineerd met een neutraal.

Het Color Wheel is een handig hulpmiddel

Groen in de hoofdrol – als je de kleur groen met een neutraal combineert zal groen alle aandacht krijgen. Je ziet hier dat zo’n combinatie met slechts één echte kleur een bijzonder  interessant beeld kan opleveren. Het secundaire groen is koel noch warm en dat betekent dat het zowel met koele als warme neutralen gecombineerd kan worden. Het warme geelgroen draag je samen met een warme neutraal, zoals camel bijvoorbeeld. Het koelere blauwgroen met een koele neutraal, zoals marineblauw of grijsblauw. Lichtgrijs en middengrijs kun je met alle kleuren groen combineren. Ook jouw kleur wit kun je als een neutraal beschouwen. Zwart liever niet, tenzij je zwart haar hebt of er een zwarte baret en zwarte zonnebril bij draagt, zie hieronder.

Neutralen zijn de hoekstenen van je garderobe – Ik heb het nu over groen, maar op deze manier kun je natuurlijk elke basiskleur combineren met een neutraal. Ik heb het al vaker gezegd, investeer in neutralen die je perfect staan. Je garderobe krijgt er eindeloze mogelijkheden mee.

Meer lezen?

Eén gedachte over “Groen in de hoofdrol – een laag kleurcontrast (5)”

Reacties zijn gesloten.