Groen met violet combineren doe je zo voor jouw kleurtype (3)

Groen kun je met alle andere kleuren van de kleurencirkel combineren. Kies altijd een groen dat past bij jouw kleurtype en combineer hem zo dat er ook het juiste kleurcontrast voor jou ontstaat. Vorige week groen met roze, nu groen met violet.

Groen met violet combineren doe je zo voor jouw kleurtype.

Je kunt het zo gek niet bedenken of een kleur staat goed bij groen. Denk aan oranje of geel, maar ook met blauw en rood maak je met groen de mooiste kleurencombinaties. Het is alleen even opletten of het wel bij je persoonlijke kleuren en kleurcontrast past. In mijn vorige bericht heb ik je laten zien hoe je groen met roze kunt combineren voor je kleurtype. Nu groen met violet.

Het Color Wheel is een handig hulpmiddel

 • Groen met violet zijn twee kleuren van de drieklank en als je het Color Wheel in huis hebt kun je op de achterkant zien welke kleuren een drieklank vormen. Heb je die niet lees dan dit bericht  er even op na.
 • Vrouwen met een gemiddeld kleurcontrast of een hoog kleurcontrast kunnen twee kleuren van de drieklank tegelijk dragen.
 • Met een hoog kleurcontrast kun je zelfs drie kleuren van de drieklank in je outfit toepassen. Ik raad je wel aan de derde kleur alleen in een accessoire, zoals een tas, riem of schoenen, toe te passen. Anders wordt het geheel wel erg oogverblindend. VOORBEELD: Groen,violet en oranje vormen een drieklank. Is warm een van je kleurkarakteristieken? Dan kun je de warme groene kleur met oranje combineren en violet voor een tas of riempje.
 • Ook als je een laag kleurcontrast hebt kun je groen met violet dragen. Want, zoals je hebt kunnen lezen, verandert een kleur als je er wit, grijs of zwart bijmengt. Als een van beide kleuren neutraler is verlaag je het kleurcontrast al. Dat doe je nog meer als zowel het groen als het violet neutraler is.

TIP: Zomertypes en Wintertypes hebben altijd een laag kleurcontrast in hun uiterlijk.

Koel en warm – Paars (violet) kan koeler en warmer zijn. Denk aan roodviolet en  blauwviolet. Roodviolet (purper) is warmer, maar kan ook door koele vrouwen gedragen worden. Omgekeerd kan een ‘warm’ type geen blauwviolet dragen. Lees  Paars kan warm en koel zijn Groen kan ook warmer zijn, zoals je hier ziet. 

Groen met violet combineert hoed

Combineer warm geelgroen altijd met roodviolet. De ware kleur groen (het secundaire groen) kun je zowel met warme als koele kleuren combineren. Bij blauwgroen draag je violet of blauwviolet.

Groen met violet levert mooie combinaties op.

Meer lezen?

*Dit bericht bevat affiliatelinks

 

5 gedachten aan “Groen met violet combineren doe je zo voor jouw kleurtype (3)”

 1. Beste Lida, bedankt voor weer een leuk artikel! Een vraag: wintertypes hebben toch niet per definitie altijd een laag contrast? Dat schrijf je in het artikel. Groetjes,

 2. Dat is wel het geval, Laura. Als je maar één echte kleur in je uiterlijk hebt (je ogen bijvoorbeeld) heb je een laag kleurcontrast. Daarentegen hebben wintertypes meestal een hoog licht-donkercontrast in hun uiterlijk. Voor uitleg tik op de link hierboven.

 3. Beste Lida,
  Vanochtend weer genoten van je adviezen m.b.t. kleurencombinaties.
  Nu een vraag: weet jij een adres/site met leuke schoenen? Ik zoek schoenen/sandalen/enkellaarsjes met een klein hakje in een breedtemaat, maar vind in de winkels uitsluitend sneakers. Een paar jaar geleden had Gabor leuke enkellaarsjes in allerlei kleuren en met een hakje, ook in breedtematen te krijgen, maar nu hebben ook zij bijna alleen maar sneakers of schoenen/sandalen met een platte hak.
  Weet jij iets? Alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.