Een pleidooi voor de zomerpanty – zo kleed je je benen aan

Voor de meeste vrouwen is het geen probleem om in de winter hun benen ‘aan te kleden’. Zodra na een paar fraaie lentedagen een donkere panty of maillot opeens veel te winters lijkt, rijst het probleem van ‘wat dan wel’. Een pleidooi voor de zomerpanty.

Zo kleed je je benen aan- pleidooi voor de zomerpanty

Josée mailt: Als de winterperiode afloopt en het voorjaar begint zit ik altijd met het probleem dat ik niet weet hoe ik ‘mijn benen moet aankleden’. In de herfst-en winterperiode is dat geen probleem, dan draag ik meestal panty’s of kousen met laarzen. Ik draag graag rokjes en jurkjes maar ik heb erg witte benen die ook nooit bruin willen worden en een huidkleurige panty geeft al snel een ouwelijke uitstraling. Benen bruinen met ‘bruin zonder zon’ is wellicht een oplossing, maat heb jij nog een ander advies en tip op dat gebied: welke kleur panty is het meest geschikt (en zijn er gelegenheden waarbij je eigenlijk altijd een panty moet dragen) en hoe voorkom ik een tuttige uitstraling.

Pleidooi voor de zomerpanty – Jarenlang waren ze uit den boze, maar de huidkleurige panty’s zijn weer helemaal terug. Ook beroemdheden, zoals Kate, worden regelmatige gespot in huidkleurige panty’s of kousen. Denk ook aan onze Annechien die regelmatig het Nos-journaal presenteert met ‘blote’ benen.

Zo kleed je je benen aan- pleidooi voor de zomerpanty

Een hele fijne huidkleurige zomerpanty (8 tot 15 denier) waarbij het lijkt dat je blote benen hebt, is als een soort make-up voor je benen (blauwe plekken daargelaten) en is vaak veel aangenamer dan een plakkend ‘bruin zonder zon’ crème te smeren. Ze zijn er in verschillende tinten, van nudelook tot doré (Suntime Oroblu ).Omdat ze zeer dun zijn schijnt je huid er doorheen en krijg je een heel natuurlijk effect. Op de foto’s kun je zien dat Kate een donkerder tint kiest naarmate ze zelf bruiner is. Voor hoogzomerse dagen: Kunert en Falke hebben zelfs een zeer dunne (10 denier) zomerpanty die de warmte weerkaatst waardoor je benen aangenaam fris blijven. Draag je graag pumps met een open teen, dan is er de teenloze zomerpanty. Oroblu heeft een panty die zo dun is dat je hem zelfs met een open schoentje kunt dragen. Vind je een hele panty te warm dan zijn er ook (teenloze) stay ups beschikbaar. Tip: gebruik bij stay ups geen bodymilk, want dan blijven ze niet zitten. Nog een voordeel van een panty dragen op zomerse dagen? Je voeten plakken niet in de schoenen en dat voorkomt weer blaren!

Wil je er niet tuttig uitzien, vermijd dan glanzende panty’s, te dikke (meer dan 15 denier) en te bruine zomerpanty’s.

Wanneer van je verwacht wordt een panty te dragen? Realiseer je dat het oog direct naar blote huid gaat. Hoe mooi je verder ook bent aangekleed, huid trekt altijd de meeste aandacht. Alleen als je gladde gebruinde benen hebt en verzorgde voeten (zonder eeltranden en met gelakte teennagels) kun je op je werk verschijnen met blote benen. En dan heb ik het alleen over een meer relaxte werkomgeving. Ben je onzeker over je benen? Speel op safe en draag zo’n zomerpanty of kies voor een broek en in je vrije tijd voor een lange rok.

Meer lezen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 gedachten aan “Een pleidooi voor de zomerpanty – zo kleed je je benen aan”

 1. Beste Lida,
  Heel erg bedankt voor dit heldere advies. De term ‘zomerpanty’ was mij tot op heden onbekend, maar hij schijnt ook pas 3 jaar te bestaan heb ik mij inmiddels laten vertellen. Ik ben erg blij met dit alternatief voor bruin zonder zon.
  Ik heb inmiddels een paar panty’s gekocht, met en zonder teenstuk (wat een uitvinding!) en heb het advies gekregen om dunne handschoentjes te gebruiken bij het aantrekken van de panty’s en als je ze eenmaal aan hebt de handen nat te maken om op die manier de panty iets op te trekken als dat nodig is. Werkt prima!
  Nogmaals bedankt!, wat moeten wij toch allemaal zonder jouw goede advies en tips! (;-)

 2. Tja, die discussie mat of glans is ook zoiets. Kate draagt hier overduidelijk geen matte pantys maar met een zijdeglans. Vind ik persoonlijk mooier dan mat. Vooral matte huidskleur vind ik snel op steunkousen lijken.
  Zelf ga ik toch sneller voor een dunne 15 denier met iets kleur. Voor de lente geen zwart maar bijvoorbeeld parelgrijs of soir van oroblu.
  Ik vind het na lang nadenken mooier dat er een mooie dunne kous te zien is dan een bloot been dat dus niet bloot is maar nep.

  Ineke

 3. Fijne tips die ik weer elke week met plezier lees.
  In mijn geval heb ik erg last van blauwe aders op mijn benen wat voor panty zou dan het meest geschikt zijn. Met vriendelijke groeten, Cora

 4. Dag Lida,

  Bedankt voor deze mooie tips.
  Wat adviseer je bij benen met blauwe plekken (spataders?) .
  Door wat lelijke plekken op mijn onderbenen ben ik toch geneigd voor zwart of grijs te kiezen. Maar dat is zo zwaar in de lente/zomer.
  Heb je daar misschien een tip voor?
  Dank je wel, groet, Marjolein

  1. Beste Cora en Marjolein, als je last hebt van (spat)aderen kun je kiezen voor een midirok of een jurk die net voorbij je kuit valt, maar ook dunne panty’s in de kleur van je jurk/rok zijn deze zomer ‘hot’. Op mijn Pinterestbord Spring 2014 kunnen jullie zien wat ik bedoel. Kijk ook eens bij http://www.stessonline.nl voor tips en kleuren. Groeten, Lida

   1. Dag Lida,

    Super fijn, dank voor je reactie en tips!! Heel erg blij mee!
    Groet, Marjolein

Reacties zijn gesloten.