Garderobe voor een klein budget – 12 kledingstukken

Je hoeft niet veel kleding te hebben om er elke dag anders uit te zien. Hoeveel combinaties denk jij te kunnen maken met 6 tops, 2 rokjes en 2 broeken?

Als je een klein kledingbudget hebt kun je met 12 uitgekiende kledingstukken al veel combinaties maken. Met een goed gekozen kledingstuk erbij kun je weer meer combi’s maken. En zo kun van nul een garderobecapsule opbouwen die past bij je persoonlijke kleuren én je bodytype.

Een garderobe voor een klein budget  – Als je het goed uitkient kun je met deze kleine garderobe al veel combinaties maken. Met deze 12 kledingstukken kun je minimaal 21 combinaties maken. Je ziet dat ik tot 22 combinaties ben gekomen, maar ik verzeker je dat meer ook haalbaar is. Ik heb wat sjaals toegevoegd, een riem en een tas. Want je weet, accessoires zijn de lijm in je garderobe.

Ga altijd voor de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven. Je zult zien dat kleding dan langer mee gaat. Deze 12 kledingstukken zijn niet aan trends onderhevig, je kunt er jarenlang plezier van hebben. En als je financiën het toelaten kun je met één kledingstuk erbij al 31 combinaties maken.

Een budgetvriendelijke garderobe die lang meegaatEen garderobe voor een klein budget

Met slechts 12 kledingstukken kun je er 22 dagen lang elke dag anders uit zien! Zo’n garderobecapsule kun je ook gebruiken als je op vakantie gaat en je koffer moet pakken voor drie weken. En voeg je een jurkje toe dan heb je nog meer mogelijkheden. Lees mijn blog Combi-meer met dit handige garderobeplan  er maar op na.

Een garderobe voor een klein budget

Uitgangspunt voor elke garderobe en dus ook voor deze garderobe voor een klein budget, blijven altijd de kleuren uit jouw Personal Color Card en de kledingmodellen die bij je bodytype en persoonlijkheid passen. Wil je optimaal plezier beleven aan je kleding dan is het enige criterium Koop alleen waar je van houdt. Vraag je bij elke aankoop af: hou ik van de kleur, het model, de stijl en de stof? Bij twijfel niet doen! En niet onbelangrijk: heeft dit kledingstuk veel mogelijkheden, zodat het geen Weesje in de kast wordt.

Kijk voor inspiratie op mijn Pinterestbord Combineren kun je leren en het Pinterestbord voor jouw kleurtype.

7 gedachten aan “Garderobe voor een klein budget – 12 kledingstukken”

  1. Het zwakke punt is dat je er voor jezelf altijd ongeveer hetzelfde uitziet. Zelfde vormen en kleuren. Maar voor de ander daarentegen wordt je heel herkenbaar. Moet wel heel goede kwaliteit zijn wil je zo vaak hetzelfde dragen.

    1. Je kunt deze basisgarderobe altijd uitbreiden met andere kleuren en modellen. En vergeet niet dat je met accessoires je persoonlijkheid kunt laten zien.

    2. Nu is dit natuurlijk een kleine budgetgarderobe van 1 capsule. Kun je je 2 capsules veroorloven dan zou je voor 2 andere kleuren kunnen kiezen die je goed staan. Als je dan de capsules afwisselend draagt kun je heel gevarieerd gekleed gaan.

  2. Hallo Lida

    Ik gebruik als stylebook Stylicious. Dat is een gratis app en bevalt me heel goed! En als ik aan het shoppen ben en ik zie iets leuks maar weet niet uit m’n hoofd wat ik er allemaal bij heb dan kan ik in m’n kledingkast foto’s om te kijken! Ideaal!

  3. Je hebt gelijk! Ik heb er een donkerroze top bij gesmokkeld. Zo enthousiast met Stylebook bezig dat ik dat over het hoofd heb gezien. Vervang deze alsjeblieft door de lichtroze. Ik ga het verbeteren.

Reacties zijn gesloten.