Een lange rok draag je zo – mix & match

Een lange rok draag je zo - mix & match

Een lange rok of maxi skirt is heerlijk in de zomer, maar ook komende winter zul je zien dat de rokken steeds langer gedragen worden. Hoe draag je deze rokken zonder dat het truttig wordt?

Ilonka mailt: Ik kijk regelmatig op jouw site voor tips en ideeën. Nu heb ik een vraag over de maxi skirt. Ik vind ze erg leuk, maar kan ik ze op mijn leeftijd (47) nog dragen? Ik heb een oud-roze plooirok gekocht, maar weet niet zo goed hoe te combineren qua tops en schoenen. Kun je mij adviseren?

Beste Ilonka, de enige voorwaarde voor het dragen van een lange rok is dat je lang bent. Korte vrouwen en lange rokken gaan niet samen. Een lange rok is voorbehouden aan lange vrouwen, want hij heeft een verkortend effect. Je laat namelijk niets van je benen zien. Voor de korte vrouw is de ideale roklengte net boven de knie of iets langer als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.

Je kunt deze rok op veel manieren combineren, als je er maar de juiste schoenen bij draagt. Combineer hem nooit met dichte donkere pumps, dat geeft toch een wat truttig beeld. Enkellaarsjes, flatjes en platte sandaaltjes doen het goed bij een lange rok. Ter inspiratie kun je een kijkje nemen bij @astridvangeffen

Kijk op mijn Pinterestbord ‘Maxi-skirts‘ voor nog meer ideetjes.

Eén gedachte over “Een lange rok draag je zo – mix & match”

  1. Hallo Lida,
    Leuke combinatie’s, hier kan ik wat mee. Spijkerjack en blouse liggen nog wel ergens in de kast en ik ga op zoek naar sandalen/slippertjes voor de zomer. Deze rok kan blijven… Dank je!

Reacties zijn gesloten.