Er mooi uitzien is niet ingewikkeld

Winkelen wordt gemakkelijker als je weet wat je staat. Je kunt gerichter zoeken en kleding combineren wordt een fluitje van een cent. En niet onbelangrijk miskopen behoren tot het verleden.

Er mooi uitzien is niet ingewikkeld

Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Er mooi uitzien begint met de kennis van welke kleuren je goed staan, welk bodytype je hebt en welke kledingmodellen daarbij passen. En …. winkelen wordt een stuk eenvoudiger én leuker. Je gaat gerichter zoeken en dat betekent dat eindeloos passen verleden tijd is. Je zult ook ontdekken dat outfits maken eigenlijk vanzelf gaat. Want de kleuren van je Personal Color Card (PCC) passen allemaal bij elkaar.

Het voordeel van dat alle kleuren van jouw PCC bij elkaar passen is dat je minder kleding nodig hebt om er elke dag net weer anders uit te zien. Dat is met name handig als je een klein kledingbudget hebt of duurzamer met je kleding om wilt gaan. Er mooi uitzien wordt zo gemakkelijker en het kost je minder tijd.

Er mooi uitzien is niet ingewikkeld
Gedempt-koel zomertype
Er mooi uitzien is niet ingewikkeld
Gedempt-warm herfsttype

Het is ook belangrijk kennis te hebben van welke stoffen en dessins jou goed staan. Dat lees je in het stijladvies (STOA). Of je beter voor een lange blazer of een kort jasje kunt kiezen bijvoorbeeld. Als je deze kennis in huis hebt wordt de kans op een miskoop een stuk kleiner. En vergeet niet, als je een goede basis aan kleding hebt, dat één nieuw kledingstuk al voldoende is om weer tien andere combinaties te kunnen maken.  Lees mijn 13-is-soms-31-garderobeplan er maar op na.

Er mooi uitzien doe je in de eerste plaats voor jezelf. Als je weet dat je er goed uitziet krijg je zelfvertrouwen en je omgeving zal je anders tegemoet treden.

Voor inspiratie neem je een kijkje op het Instagram account van Petra Dieners 

 

3 gedachten aan “Er mooi uitzien is niet ingewikkeld”

  1. Dag Lida
    Na jaren van volgen van bloggers zoals jij, na kleuradvies, inzicht in bodytype etc. heb ik , 72 jarige vrouw, nog steeds 1 obstakel: mijn buik samen met mijn H-type.
    Nu heb ik op Vinted een zwangerschaps wikkeljurk gekocht. En dat ziet er aardig uit. Wat vind je: moet ik me nu op de zwangerschapskleding gaan richten?

    Met vriendelijke groet
    Claudia Roskam

Reacties zijn gesloten.