De Kleuren van het jaar 2021 – Pantone

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone heeft dit jaar niet één maar twee kleuren uitgekozen. Dit zijn Pantone’s Kleuren van het jaar 2021: Illuminating Yellow en Ultimate grey.

De Kleuren van het jaar 2021 - Pantone

Het is maar een keer eerder voorgekomen dat Pantone twee kleuren benoemt, namelijk in 2016. Kleuren die een zekere zachtheid uitstraalden. Dat is nu anders.

Het sprankelende Illuminating Yellow en het sobere Ultimate Grey lijken op het eerste gezicht elkaars tegenpolen. Zoals Pantone dit duo noemt: “Een huwelijk van kleur die een boodschap van kracht en hoop brengt. Praktisch en oerdegelijk, maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch.” Pantone lijkt ons daarmee een hart onder de riem te willen steken, dat 2021 beter zal verlopen dan dit jaar.

Al meer dan 20 jaar volgt het Amerikaanse kleureninstituut de catwalks om te kijken welke kleuren overheersen. En door de Kleuren voor het jaar 2021 uit te roepen, beïnvloedt Pantone op zijn beurt de ontwerpers en het koopgedrag in de modewereld. Zo zullen wij komende lente zowel sobere als zonnige kleuren in de kledingcollecties aantreffen.

Bron foto’s: EllenaGalantGirl op Instagram

Het steenkleurige Ultimate Grey is een uitstekende neutraal en daardoor zeer duurzaam. Want een kledingstuk in deze neutrale kleur kun je met al je andere kleuren combineren, zowel met koele als warme kleuren. En kunt van zo’n kledingstuk jarenlang plezier hebben. Investeer dan ook in de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven, je weet wel De kosten per keer

Het optimistische Illuminating Yellow kun je gebruiken voor een tas, schoenen, sjaal of een topje. Of voor je nagels. Want helemaal gekleed gaan in ‘geel’ kent zijn gevaren. Lees mijn eerdere berichten er maar op na:

2 gedachten aan “De Kleuren van het jaar 2021 – Pantone”

Reacties zijn gesloten.