Asblond haar en het verschil met goudblond haar

Asblond haar saai? Verf het niet goudblond, je huid zal vaal lijken en de glinstering verdwijnt uit je ogen.

Asblond haar - is niet saai met de juiste kleuren
Lieke mailt: Na in 2021 jouw KLOA en STOA te hebben ontvangen ben ik daar actief mee bezig. Ik had toentertijd mijn haren gekleurd en dat is er nu gelukkig helemaal uit. Zou u misschien aan de hand van nieuwe foto’s van mijn haren de neutralen voor mij eruit kunnen halen? Alvast heel erg bedankt en ik zie uw reactie graag tegemoet!

Regelmatig zie ik vrouwen die hun asblonde haar goudblond hebben geverfd. Op mijn vraag waarom ze daartoe over zijn gegaan, krijg ik steevast het antwoord ‘Ik vind mijn eigen haarkleur zo saai’.

Asblond haar en het verschil met goudblond
Licht tot medium asblond/asbruin haar

Asblond versus goudblond -Lieke is een gedempt koel kleurtype (neutrale zomer). Haar kleuren kunnen medium tot licht zijn. Op haar foto* zie je dat ze medium asblond haar heeft. In de zomer krijgt dit kleurtype asblonde highlights. Dit asblond wordt vaak verward met goudblond. En bij goudblond staan warme kleuren mooi wordt er dan al snel gedacht.

Theorie – Je bent nooit 100% koel, zelfs het koele zomertype heeft nog wel wat warm pigment. Dan zie je in de zon een rode gloed in het haar. De gedempte zomer (koel op de tweede plaats) heeft in verhouding meer warm pigment. Dat is ook de reden dat ze een paar kleuren met het gedempt warme kleurtype gemeen heeft.

Asblond haar- Toen ik Lieke* voor het eerst zag, had ze goudblond geverfd haar. Door de warme haarkleur werd het gele pigment in haar huid naar voren gehaald. Haar huid kreeg een vale kleur en uit haar grijsblauwe ogen verdween de glinstering.

Neutralen de basis van je garderobe –Lieke wil weten, nu ze haar eigen haarkleur terug heeft, welke neutralen ze het beste kan kiezen voor haar garderobe. De kleur van je haar is altijd een goede neutraal, evenals de kleur van je ogen. In het haar zie je verschillende tinten taupe , koele bruinen, koel beige en een iets warmer grijs. Lieke’s ogen zijn grijsblauw. Als ze wat krachtiger over wil komen kan ze ook licht marineblauw/navy kiezen.

Asblond haar en het verschil met goudblond

Neutralen voor de neutrale zomer

TIP: Wil je als gedempt koel zomertype toch iets met je asblonde haar doen? Kies dan voor een balayage met parelmoerblond.

Gedemp koel kleurtype en asblond haar

Meer lezen?

*Om privacyredenen is dit niet haar echte naam. Ik heb toestemming gekregen om haar foto’s te gebruiken.