De ideale jurk voor het A-silhouet

Voor iedere vrouw is er een jurk die het lichaam op het mooist doet uitkomen. Voor het A-silhouet moet de jurk op de eerste plaats de schouders met de heupen in balans brengen. En de slanke taille laten zien.

De ideale jurk voor het A-silhouet

Jurken kun je dragen in je vrije tijd, op een feestje en soms ook op je werk. Voor elk bodytype is er een jurk die het figuur goed uit laat komen. Vandaag laat ik je zien wat de ideale jurk voor het A-silhouet is.

Ben jij een vrouw met het A-silhouet dan zijn je heupen voor het oog breder dan je schouders en heb je in verhouding een lang bovenlichaam en korte benen. Je hebt een lage balans. Voor je jurken is het belangrijk dat ze gemakkelijk over de rondingen van je heupen en dijbenen gaan. En de lijn van de heup volgen, dus iets uitlopen naar de zoom toe. De ideale jurk voor het A-silhouet moet op de eerste plaats de smalle schouders in balans brengen met de in verhouding brede heupen. Dat bereik je bijvoorbeeld door een boothals, een ondiepe wijde V-hals of een pofmouw   En er moet een gladde overgang, zonder bloezen, zijn tussen het lijfje en de rok. Verticale coupenaden, de zogenaamde prinsessennaden, kunnen voor die gladde overgang zorgen. De ideale lengte is net over de knie, niet korter.

Jurk

Jurk

Jurk met prinsessenfiguurnaden

Heb je een groot maatverschil tussen je boven- en onderlichaam (dat kan bij het A-silhouet soms wel drie kledingmaten zijn), dan kan het erg moeilijk zijn een jurk te vinden die goed past. Kijk liever uit naar een rok met een top die mooi combineren. Wil je toch een jurk, zorg er dan voor dat hij goed past op je heupen en laat hem op je bovenlichaam kleiner maken. Omgekeerd lukt niet!

Lees ook:

Op mijn Pinterestbord Dresses zie je nog meer jurken

Tas en schoenen vind je op deze website

2 gedachten aan “De ideale jurk voor het A-silhouet”

  1. Kun je met een kleine boezem ook een overslagjurk dragen? Ik heb een jurkje met een vaste overslag maar moet altijd een speldje gebruiken. Heeft u een suggestie?

    1. Een kanten bandeautop of een mooi hemdje eronder bijv. staat heel vrouwelijk. Dan hoef je geen speldje te gebruiken en kun je de overslag laten bloezen.

Reacties zijn gesloten.