Een figuurcorrigerende panty is ideaal onder je tricot jurkje

Panty’s hebben een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Omhulden ze vroeger alleen je benen, tegenwoordig kunnen ze ook je figuur corrigeren én je benen warm houden.

Tricot jurkjes zitten heel lekker maar laten ook niets verhullend al je ongewenste rondingen zien. Je helemaal in shapewear hullen is niet altijd comfortabel. Wil je toch je billen wat liften en je buikje in bedwang houden, dan kan een figuurcorrigerende panty de oplossing zijn.

Een paar algemene weetjes:

 • Panty’s en kousen worden van nylon (polyamide) gemaakt. Meestal aangevuld met een draadje lycra voor het comfort en de rek. In nylon (panty’s en kousen) heb je verschillende diktes, meestal uitgedrukt in denier. Een hogere denier is niet altijd dikker om te zien, maar wel sterker in het dragen.
 • Dunne panty’s en kousen zijn meestal van 8 of 15 denier. Deze kousen draag je onder een feestelijk jurkje of zomers als je bijvoorbeeld voor je werk kousen of een panty moet dragen.
 • De normale dikte is meestal 20 of 30 denier. Kousen waardoor je je been nog ziet noemen we semi-opaque; meestal 40 of 50 denier. Opaque is nagenoeg ondoorschijnend; meestal 60 denier of hoger.
 • Heb je last van overgewicht rond je taille, zorg er dan voor dat het elastiek van je panty niet te strak zit. Je voorkomt op deze manier dat je vetrollen boven je panty/taille gaan zitten en dikker lijkt dan je bent. De duurdere panty’s hebben tegenwoordig een brede tailleband die heel comfortabel zit. Lukt het niet om zo’n panty te vinden overweeg dan de aanschaf van stay-up kousen.
 • Er is dus een  figuurcorrigerende panty in de handel die je billen lift, je benen langer laten lijken en je dijen een ideale vorm geven.
 • Gebruik geen bodylotion als je stay-up kousen gaat dragen. Ze blijven namelijk niet zitten. En wil je haaltjes of ladders in je panty voorkomen bij het aantrekken, ga dan niet vlak van te voren je nagels vijlen of het eelt van je voeten verwijderen.
 • Een dunne nearly black panty is vaak mooier dan een dunne zwarte panty en heeft als voordeel dat hij bij veel kleding staat.
 • Alle waar is naar zijn geld: een panty van bijvoorbeeld Oroblu is wel duurder, maar is ook sterker dan één van de Hema.
 • Ook de maatvoering van duurdere panty’s is beter. Goedkope panty’s hebben vaak geen lengtematen terwijl op de verpakking van een wat duurdere panty een maattabel (zie onder dit bericht) staat waarbij je je lengte en je gewicht ‘in kunt vullen’ en meteen kunt zien welke maat je moet hebben.
 • Kunert heeft een laddervrije panty in het assortiment. Door de speciale breitechniek wordt een gaatje geen ladder.
 • Ideaal voor de komende feestdagen zijn de 20 denier panty’s met onzichtbaar broekje die je ook in een open schoentje kunt dragen.
 • Heb je een grotere kledingmaat zoek dan op internet eens naar een corrigerende panty van het merk Cette. Ook Ulla Popken verkoopt dit soort panty’s

Een figuurcorrigerende panty is ideaal onder je tricot jurkje

Maattabel Oroblu panty’s

Zoek je nog een lekkere warme panty?  De matglanzende panty van Kunert uit de Warm Up serie is gemaakt van een warmte fiber. Dit zorgt voor 30% meer warmte, maar het materiaal is wel ademend. Het model heeft een platte zoom, een soepele tailleband en een katoenen kruis. De panty heeft geen zichtbaar slip gedeelte. De zool en de hak zijn gemaakt van materiaal dat extra warmte vasthoudt. Ook Falke kent een warme thermo panty.

3 gedachten aan “Een figuurcorrigerende panty is ideaal onder je tricot jurkje”

 1. Wat ik mis in jouw verhaal zijn de glanzende panty’s die ik erg lelijk vind. Het lijkt net of die de benen erg dik maken. En om haakjes te voorkomen gebruik ik altijd katoenen handschoentjes die daar speciaal voor gemaakt zijn.

  Groetjes,
  Thea

  1. Je hebt gelijk, Thea, glanzende panty’s laten je benen dikker lijken. Vrouwen met zeer slanke benen kunnen daar soms hun voordeel mee doen

Reacties zijn gesloten.