Sieraden die bij jou passen en je gezichtsvorm

Sieraden laten iets van je persoonlijkheid zien. Maar ze moeten ook passen bij je gezichtsvorm en de schaal van je lichaam

Sieraden die bij jou passen en je gezichtsvorm

Een mooi sieraad voegt iets waardevols toe aan je uiterlijk en laat ook zien wie jij bent. En niet onbelangrijk, voor elke portemonnee is er wel wat moois te vinden. Er zijn geen regels van goed of fout voor sieraden. Maar zoals je met je kleding kijkt naar wat past bij je lichaam, je gezichtsvorm en je gezichtstrekken, doe je dat ook met je sieraden.

SIERADEN DIE BIJ JOU PASSEN:

De eerste en belangrijkste factor om rekening mee te houden is de schaal van je lichaam: ben je lang of kort of gemiddeld. En wat is je gewicht en botstructuur.

Kort – (korter dan 161 cm) Ga voor een iets langer halssieraad om langer te lijken. Een ketting in een V-vorm die onder je borsten eindigt maakt langer. Voor armbanden doe je er goed aan meerdere smalle armbanden te dragen in plaats van één brede. Oorbellen brengen de aandacht naar boven en laten jou langer lijken. Jouw gezichtsvorm en gezichtstrekken bepalen welk model oorbellen je het mooist staan.

Gemiddeld – (162 cm -170 cm) Ben je een vrouw met een gemiddelde lengte, dan kun je elke lengte halssieraad dragen behalve als je plus size bent. Kettingen die eindigen op je borsten is dan geen goed idee. Voor armbanden geldt: brede armbanden zijn meer in proportie dan erg smalle. De keus voor jouw oorbellen is legio. Sieraden die bij jou passen? Houd rekening met je gezichtsvorm en gezichtstrekken, maar uiteraard speelt ook je haarstijl een rol.

Lang – (langer dan 170 cm) Voor je halsketting zijn bijna alle lengtes goed. De slanke lange vrouw kiest het liefst een choker die de lijn van haar hals onderbreekt en haar voor het oog wat minder lang maakt. Halskettingen die bestaan uit parels of stenen van dezelfde grootte staan met name langere vrouwen goed. Voor je armbanden heb je veel keus, zolang je maar ver blijft van al te delicate stijlen. Voor de volslanke lange vrouw raad ik meerdere smalle armbanden of twee iets bredere armbanden aan. Lange en bengelende oorbellen staan prachtig bij lange vrouwen, omdat er genoeg ruimte is tussen de oorlel en de schouders. Kleine oorknopjes zijn geen goed idee, ze lijken snel ‘verloren’ op een lange vrouw.

JE GEZICHTSVORM

Combineer de informatie hierboven met je gezichtsvorm. Als je nog niet weet wat je gezichtsvorm is kun je dat met een beslisboom bepalen. Lees Je gezichtsvorm analyseren kun je zelf

Ovaal – deze gezichtsvorm wordt gezien als de ideale vorm. Wat je halssieraad betreft, alle vormen zullen je goed staan. Een choker staat net zo goed als een streng parels of een ketting die in een V-vorm valt.

Rosé collier


Rond
– halskettingen moeten je gezicht langer laten lijken, kijk uit naar lange kettingen zo tussen de 70 en 80 cm. Dit is uiteraard afhankelijk van je lichaamslengte (zie boven)

Lange ketting van waxkoord met kristalglassteen

Rechthoek – sieraden die bij jou passen, zoals een halsketting, moeten de lengte van je gezicht reduceren. Een hoge choker heeft dit effect, maar dan moet de hals wel lang zijn. Kettingen die in een U vorm vallen staan het mooist. Denk aan een lengte van tussen de 40 en 45 cm (afhankelijk van je lichaamslengte).

Sieraden die bij jou passen
Michelle Williams met choker

Vierkant – Kettingen die in een U- of V-vorm vallen staan het mooist. Denk aan een lengte van tussen de 40 en 45 cm (afhankelijk van je lichaamslengte).

Hartvorm en Diamant – een choker verzacht de scherpe hoek van de kin. Vrouwen met een diamantvormig gezicht hebben vaak een korte hals en zullen dan ook een choker moeten kiezen die op het sleutelbeen of iets lager valt.

Ketting

Triangel – Een iets langere ketting die in een U-vorm valt flatteert je gezichtsvorm.

 

3 gedachten aan “Sieraden die bij jou passen en je gezichtsvorm”

  1. Goedemorgen Lida,
    Interessant artikel weer. Nog even een aanvullende vraag: ik ben gemiddeld van lengte en heb een lange, vrij dunne hals en een smal gezicht. Om mijn hals wat op te vullen zou ik graag “bengelende” oorbellen willen dragen. Maar….ik draag een bril, en voor mijn gevoel matcht dat niet. Hoe kijk jij daar tegenaan?

    1. Opvallende oorbellen en een bril matcht inderdaad niet. Zeker met de opvallende brillen die we nu veel zien. Eén eyecatcher is mijn advies.

      1. Dankjewel, dat bevestigt mijn eigen gevoel hierover. Dan blijf ik maar bij mijn simlele zwarte parelknopjes en probeer de hals te vullen met sjaalkragen, sjaals of een dikke simpele ketting…….

Reacties zijn gesloten.