Heb ik nu een peerfiguur? – een vraag van Monique

Heb ik nu een peerfiguur? - een vraag van Monique

Moniek mailt: Ik heb gisteren mijn maten op laten meten en ik kom uit op buste 91 cm, taille 66 cm en heupen 103 cm. Ik heb in je maattabel gekeken, maar kom er niet uit. Heb ik nu het peerfiguur? Ik heb met kleding kopen vaak nogal moeite met de verhouding tussen boezem en heupen enerzijds en mijn middel. Ik heb een 70C/D-cup. Jurkjes zitten vaak niet goed, ze vallen te wijd rond mijn taille, of ik krijg mijn billen en boezem er niet in. Bloesjes passen zelden. Of ze zijn te wijd bij mijn taille of de knoopjes ’trekken’ op borsthoogte. Met wat voor modellen heb ik de beste kans op een goede pasvorm en leg ik niet teveel de nadruk op mijn heupen/dijen?

Heb ik nu het peerfiguur? Vraag van Monique

Beste Moniek,  jij bent één van die vrouwen die zich niet precies in één van de zeven standaard bodytypes kunnen vinden.  En dat is niet gek, want je kunt er ook tussen in zitten. Je schouders zijn nagenoeg even breed als je heupen en je hebt een duidelijke taille. En dat kenmerkt het X-silhouet . Dat jij zelf aan het peerfiguur denkt is niet raar, want door je opvallend slanke bovenlichaam (omvang 70 cm en taille 66 cm) en je in verhouding wat zwaardere onderlichaam heb je meer het peerfiguur. Of zoals ik het noem het A-silhouet Alleen heb je niet de smalle schouders en kleine borsten. Je tops en bloesjes moeten op de eerste plaats goed passen op je schouders. Volgens mijn maattabel val je wat je borstomvang betreft in een kledingmaat 40 en wat je taille betreft in maat 34. Het verschil tussen een kledingmaat is 4 cm, dus die 12 cm houd jij ‘over’. Dit probleem kun je alleen maar oplossen door een goede coupeuse te zoeken die je bloesjes onder je buste passend maakt.

Voor je jurken geldt dat ook, tenzij je kiest voor een wikkeljurk (altijd met een uitwaaierende rok!). Ook wikkel-tops en wikkel-jasjes zijn ideale kledingstukken voor jou. Kies voor al je kleding soepel vallende stoffen die je rondingen gemakkelijk volgen. Met een riempje of ceintuur kun je ze ‘insnoeren’. Jurken met een empiretaille zijn perfect voor je, maar ook hiervoor geldt: met een uitwaaierende rok en altijd in een soepel vallende stof.

Donkere kleuren voor je onderlichaam en opvallender /lichtere kleuren voor je bovenlichaam. Dit zijn algemene adviezen, want ik weet niet welke kleuren je goed staan en ook niet je persoonlijke voorkeuren en de overige kenmerken van je lichaam. Groeten, Lida

Heb ik nu het peerfiguur?

Lees ook:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.