Geweldige kleurencombinaties maken – zes simpele manieren

Niet iedere vrouw heeft een aangeboren gevoel voor kleuren te combineren. Maar met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker.

Geweldige kleurencombinaties maken - zes simpele manieren

Je kunt niet in alles even goed zijn, misschien heb jij een talenknobbel of aanleg voor muziek. Maar zie je niet meteen hoe je een kleur kunt combineren. Een taal kun je leren en ook een muziekinstrument bespelen is te leren. Bij kleurencombinaties maken is dat niet anders.

Zes eenvoudige manieren:

1. Blijf in dezelfde kleurenfamilie. Pasteltinten combineren moeiteloos met andere pasteltinten en aardetinten doen het weer goed met andere aardetinten. En vergeet niet dat de kleuren van jouw Personal Color Card ook tot één kleurenfamilie behoren.

Waarom ik zo enthousiast ben over de Personal Color Card

Kleding perfectlybasics.nl

2. Maak gebruik van de kleurencirkel om bijvoorbeeld complementaire kleurencombinaties te maken. Iedere kleur heeft zijn opponent die er recht tegenover in de kleurencirkel zit en met deze opponent ontstaan fraaie kleurencombinaties. De kleuren mogen in intensiteit verschillen. Zo kan een felroze short heel goed samengaan met een zacht mintkleurige bloes.

Geweldige kleurencombinaties maken - op zes simpele manieren

3. Pas de ombré techniek toe. Ombré (Frans voor ‘schaduw’) is een verftechniek waarbij de kleur steeds lichter of juist donkerder wordt. Het zorgt voor een prachtig kleurverloop, waarbij de kleurtint hetzelfde blijft. Als je hulp nodig hebt ‘google’ dan afbeeldingen die je op weg helpen. Typ ombré (de kleur) en je krijgt voorbeelden van kleurencombinaties in overlopende tinten.

Geweldige kleurencombinaties maken - zes simpele manieren

4. Laat je inspireren op Pinterest. Neem een kleurencombinatie die je aanspreekt en vertaal hem naar je eigen garderobe.

Geweldige kleurencombinaties maken - zes simpele manieren

5. Neem een dessin als inspiratiebron Zoek een dessin op internet (Pinterest) of in je eigen kledingkast (een sjaal bijvoorbeeld) en ontleed het dessin in de verschillende kleuren. Wil je het op een hoger plan brengen, kijk dan welke kleur het meest is gebruikt en pas die kleur toe in een jurk, jasje of trui. De andere kleuren gebruik je voor accessoires zoals een zonnebril, een tas of oorbellen.

Zes simpele manieren om geweldige kleurencombinaties te maken

6. Bij twijfel ga voor zwart en wit. Neutralen (navy, grijs, khaki, denim) blijven de goede basis voor kleurencombinaties, maar denk ook eens aan zwart en wit. Samen geven ze ‘grijs’ en afhankelijk van je kleurtype combineer je dit ‘grijs’ met een kleur die jou goed staat.

Geweldige kleurencombinaties maken - op zes simpele manieren

Bron foto: Pinterest

TIP: Het Color Wheel is een handig hulpmiddel voor het maken van kleurencombinaties. 


5 gedachten aan “Geweldige kleurencombinaties maken – zes simpele manieren”

 1. Dag Lida,
  Wat een fijne tips weer zeg en heerlijk om daar weer mee aan de slag te gaan, vooral met mijn sjaals ga ik eens aan de slag hoewel ik weet dat ik het wel rustig moet houden. Kijk elke zondagochtend uit naar jouw nieuwe adviezen!!! Bedankt.
  Hartelijke groeten,Hetty

 2. Zo langzamerhand begin ik toch aardig wat kijk te krijgen op kleurencombinaties en type kledingstukken die je juist wel of niet moet dragen.
  Dus ook de combinaties van andere mensen beginnen me hoe langer hoe meer op te vallen. Dan denk ik wel eens: Oei, die leest vast de nieuwsbrief van Lida Thiry niet.
  Op dit moment ben ik op vakantie in Spanje en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik wel iets meer dan 13 kledingstukken bij me heb, maar wel kleding die in kan combineren. Mijn man, die altijd zijn eigen koffer pakt, moet ik toch maar eens attenderen op jouw site. Hij heeft zijn koffer vol met “weesjes”

  Hartelijke groet,
  Thea

 3. Dag Lidy,

  Kleuren op zich geven me elke dag een goed gevoel: ik kijk naar kleuren en adem kleuren. Kleuren maken me blij. Maar in jouw rubrieken lees ik nooit wat over de juiste kleurverhoudingen. Je toont foto’s van complementaire kleuren of andere kleurcombinaties, maar je hebt het nooit over de verhoudingen van die kleuren. Wanneer kan je 1/3 en 2/3 dragen van 2 kleuren, welke kleur neem
  je als basiskleur en in welke verhouding
  tot de andere kleur die je wil dragen ? Kan je daar eens een artikel over schrijven ?

   1. Ja, dat was wat ik bedoelde. Bedankt om me te verwijzen naar je artikel.
    Tot later .

Reacties zijn gesloten.