De ideale jurk voor het 8-silhouet

Kleding voor het 8-silhouet moet de heupen smaller en het bovenlichaam groter laten lijken om het lichaam voor het oog in balans te brengen.

De ideale jurk voor het 8-silhouet

De ideale jurk voor het 8-silhouet moet de in verhouding brede heupen in balans brengen met het bovenlichaam. Ben jij de vrouw met het 8-silhouet dan is het ook belangrijk dat je taille wordt geaccentueerd. Dit is immers je slankste punt en je slankste punt moet je nooit verstoppen onder te wijde kleren. De brede tailleband van deze jurk benadrukt die slanke taille.

In tegenstelling tot het X-silhouet heeft de Acht een rechte heup en een kort bovenlichaam. Met je lage balans leg je de nadruk op je bovenlichaam, zodat jouw – in verhouding – brede heupen smaller lijken. Als je borstomvang kleiner is dan je heupomvang kunnen details op borsthoogte je borsten wat voller laten lijken. Ook dit draagt weer bij aan aan een uitgebalanceerd figuur. De V-hals in de jurk verlengt niet alleen je bovenlichaam, maar ook je hals.

De ideale jurk voor het 8-silhouet – met je rechte heup (dus anders dan bij het X-silhouet) zal de rok altijd recht langs je heupen naar beneden moeten vallen. Ook zullen de bandjes van de jurk de schouderhoek moeten raken om je schouders breder te laten lijken. Pofmouwen, kapmouwtjes en aangerimpelde mouwen hebben ook dat effect.

Als Acht heb je volle dijbenen. Laat de zoom van de jurk om die reden het liefst eindigen op of onder je knie.

Jurk

Meer lezen?