De ideale jurk voor het V-silhouet

Heb jij het V-silhouet, dan is het niet altijd gemakkelijk een jurk te vinden. De ideale jurk voor het V-silhouet moet de schouders met de heupen voor het oog in evenwicht brengen.

De ideale jurk voor het V-silhouet

Ben je een vrouw met het V-silhouet, dan heb je een hoge balans. Het zwaartepunt van je lichaam zit boven je taille. Je schouders zijn breder dan je heupen. Vaak heb je ook volle borsten. Een jurk voor het V-silhouet zal je bovenlichaam voor het oog in balans moeten brengen met je onderlichaam.

De ideale jurk voor het V-silhouet ziet er zo uit:

  • Een V-hals maakt voor het oog de schouders niet alleen minder breed, maar ook het korte bovenlichaam langer.
  • De brede schouderbandjes vallen binnen de hoek van de schouders en doorbreken zo de schouderlijn. De schouders lijken minder breed.
  • De wijde rok geeft rondingen op heuphoogte en suggereert een taille. Er ontstaat meer het ideale zandloperfiguur.
  • Afhankelijk van je lichaamslengte en gewicht kun je bij dit model jurk een ceintuur of riem dragen. Draag hem wel iets lager dan je natuurlijke taille.
  • Met je lange slanke benen kun je elke gewenste roklengte dragen. Al moet je daarbij wel rekening houden met je lichaamslengte. Lees Jouw ideale roklengte bereken je zelf in drie stappen
  • Wil je een jurk met een mouw? Laat die mouw dan nooit eindigen ter hoogte van je borsten. Het V-silhouet kan als enige van de zeven bodytypes de mouw op heuphoogte laten eindigen. Lees De ideale mouwlengte

Jurk

Jurk in meerdere kleuren

Kijk op mijn Pinterestbord Dresses voor meer jurken. Voor jouw bodytype heb ik een speciaal bord op Pinterest gemaakt. Met voorbeelden van hoe jij jouw bodytype optimaal kunt kleden.

Meer lezen ?