Een lang vest op een rok of jurk draag je zo

Bij een lang vest op een rok of jurk heb je te maken met de Regel van Derden. Dit om een outfit samen te stellen die een harmonieus beeld geeft waarnaar het prettig is om te kijken.

Zo draag je een lang vest op een rok of jurk

Ik ging ervan uit dat ik het onderwerp ‘vesten’ wel genoeg had uitgediept. Maar daar was de vraag van Carina ‘Hoe draag je een lang vest op een rok’. Die vraag was voor mij een wakkerschudder, want een lang vest op een rok of jurk is wat anders dan zo’n vest op een broek.

Nou ja, ook weer niet zoveel anders, maar toch. Dat heeft te maken met de Regel van Derden, die met een broek en top eerder vanzelf ontstaat, dan met een rok of jurk. Weet je niet (meer) wat die regel is, lees je dan eerst even in.

Twee voorbeelden. In deze outfit zie je zowel aan de binnenkant (top met broek) als aan de buitenkant (vest met broek) de Regel van Derden. Deze Regel van Derden zorgt ervoor dat er een evenwicht ontstaat tussen de proporties in je outfit. Je creëert zo een beeld waarnaar het prettig is om te kijken.

Zo draag je een lang vest op een broek

Met een lang vest op een broek pas je die regel vaak al onbewust toe. Daarentegen zul je met een lang vest op een rok of jurk soms wat meer moeite moeten doen om een harmonieus beeld te krijgen.

Je draagt het vest open – De kleding die je onder het vest draagt zal het meest in het oog springen. Daar pas je dan ook in de eerste plaats die Regel van Derden toe.Zo draag je een lang vest op een rok of jurk

Je ziet hoe je met een paar kleine aanpassingen – een iets langere jurk en de laarsjes in dezelfde kleur als de maillot – een rustiger en harmonieuzer beeld krijgt. De proporties zijn nu met elkaar in evenwicht. Draag je een lang vest op een rok dan is het belangrijk dat de rok, panty en laarsjes/schoenen min of meer dezelfde kleur hebben.

Het vest is even lang is als de jurk die je eronder draagt – In dat geval doe je er goed aan een kleurverschil aan te brengen tussen je benen en de jurk. Dit om de verhouding 2/3 -1/3 te krijgen. Je schoenen zullen dan ook min of meer dezelfde kleur als je benen moeten hebben.

Zo draag je een lang vest op een rok of jurk


Draag onder een lang vest altijd een rechte rok of jurk. Tenzij je het vest op taillehoogte met een riem in kunt snoeren. En de jurk of rok van een zeer soepele stof is gemaakt. Zie een voorbeeld bovenaan dit bericht.


Zo draag je een lang vest op een rok of jurk
Een korter vest maakt de korte vrouw langer

Als je aan de korte kant bent staat een iets korter vest beter. Want je weet inmiddels, hoe hoger de horizontale lijn hoe langer (en ook slanker) je lijkt als korte vrouw. Ook kun je beter een jurk dan een rok onder een lang vest dragen. Tenzij de top en de rok dezelfde kleur hebben.

Vest ook in korte maten en in verschillende kleuren

Vest ook in korte maten en in verschillende kleuren

 


TIP: Wil je lezen wat ik nog meer over vesten heb geschreven? Tik dan eens ‘vest’ in op het zoekvenster van deze website. Dat zoekvenster vind je rechts bovenaan als je op de computer zit. Lees je mijn berichten op je mobiel of tablet dan moet je even naar beneden scrollen om dat zoekvenster te vinden.


 

 

3 gedachten aan “Een lang vest op een rok of jurk draag je zo”

  1. Dank voor je uitgebreide antwoord op mijn vraag. Ik voel me vereerd 😉 en ik heb er zeker iets aan.

  2. Dank je wel voor dit item over lange vesten.
    Dit was voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben door een iets korter vest te dragen.

Reacties zijn gesloten.