Zo valt couperose minder op – een eenvoudig middel

Rode vlekken, zoals couperose of rosacea, kunnen heel vervelend zijn. Maar wist je dat je die roodheid in je gezicht met een eenvoudig middel minder kunt laten opvallen?

Elma mailt mij deze vraag: Ik heb heel veel last van couperose, dus heb ik altijd rode wangen. Ik werk dat weg met minerale make-up, maar als ik het warm krijg komt er een rode gloed over mijn gezicht en die trekt door naar mijn hals. En dan worden mijn toch al rode wangen nog roder. Ik vind dit heel vervelend, vooral als ik het op mijn werk ben of op een verjaardag. Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Beste Elma, ik kan mij indenken dat dit voor jou heel vervelend is. Het probleem van couperose en het snelle ‘blozen’ als je het warm krijgt kan ik niet voor je oplossen, maar ik kan je wel een tip geven. Daarvoor moet ik eerst wat uitleggen. We hebben pigmenten in onze huid, haar en ogen. Deze pigmenten (kleurstoffen) zijn o.a. caroteen en melanine. We hebben allemaal deze pigmenten, maar in een verschillende verhouding. Een ‘warm’ kleurtype heeft bijvoorbeeld meer caroteen in haar huid, haar en ogen dan een ‘koel’ kleurtype. Wat onze huid ook kleur geeft is de bloedkleurstof (hemoglobine). De ‘kleur’ van je bloed kun je o.a. goed zien binnen in je oor, aan de binnenkant van je onderlip, aan de binnenkant van je pols en bij jou op je wangen. Lees mijn blog Jouw kleur rood er maar op na.

De pigmenten die we van nature in ons uiterlijk hebben bepalen welke kleuren ons het beste staan. Dragen we kleuren die overeenkomen met de natuurlijke kleuren van onze huid, haar en ogen dan zien we er jonger, stralender en ‘egaler’ uit. Omgekeerd kunnen de verkeerde kleuren ons er ouder of zelfs ziek uit laten zien. En wat voor jou belangrijk is, oneffenheden zoals littekens, rimpels én couperose vallen bij de verkeerde kleuren veel meer op.

Zo valt couperose minder op – Mijn tip voor jou is dan ook: zoek uit of laat uitzoeken welke kleuren je fantastisch staan. Als je je goede kleuren draagt zul je zien dat je couperose nauwelijks of in ieder geval veel minder opvalt. Dat je nooit rode kleding moet dragen als je last van couperose hebt, kun je rustig naar het land der fabelen verwijzen. Als het maar de goede tint rood is! Bescherm de huid van je gezicht goed tegen de zon en temperatuurswisselingen, maar dat doe je al als je een minerale make-up gebruikt. Je weet dat je couperose weg kunt laten laseren. Dat is pijnlijk heb ik horen zeggen én duur. Misschien dan toch eerst maar investeren in een kleurenanalyse? Groeten, Lida

Zo valt couperose minder op met een eenvoudig middel

3 gedachten aan “Zo valt couperose minder op – een eenvoudig middel”

 1. Beste Lida,
  We zijn hier thuis erg nieuwsgierig naar het antwoord..
  Mijn man heeft een voorkeur voor de linkerkant maar mijn dochter en ik vinden rechts mooier..
  Groetjes Nanda

  1. Beste Nanda, de vrouwen hebben weer eens gelijk 😉 Al moet ik toegeven dat het het verschil op een foto niet heel duidelijk te zien is. Ik had het graag opvallender willen hebben. Maar leuk dat jullie er mee bezig zijn. Groeten, Lida

 2. Hallo Lida,

  Bedankt voor het antwoord, ik ga er zeker mee aan de slag.
  Ik vind het ook erg leuk om die verschillen te zien, en inderdaad draag ik ook wel rood. Mij is dat advies ook gegeven, draag rood, kleur van de power, dan kom je heel zelfverzekerd over….
  Nou, dat wil ik wel.
  Ik heb alles bekeken, en zie inderdaad dat sommige kleuren niet echt flatteren, beige en oranje staan niet mooi…

  Ik ga de rest van de blogs ook weer even lezen…..
  Groetjes Elma

Reacties zijn gesloten.