Inspireren of imiteren – een eigen stijl vinden doe je zo

Je eigen kledingstijl vinden is niet altijd gemakkelijk. Inspiratie daarbij is noodzakelijk.

Inspireren of imiteren - een eigen stijl vinden doe je zo

Inspireren of imiteren – Het is belangrijk om geïnspireerd te worden door andere mensen en dingen die we zien, horen, voelen en ruiken. Zonder inspiratie zijn we niet in staat om vooruit te kijken, we zouden heel statisch zijn en niet in beweging komen. Het is juist belangrijk om te experimenteren met nieuwe dingen en nieuwe inzichten. Het voedt onze creativiteit en houdt ons in beweging, we blijven er jong bij.

Het is tegelijkertijd belangrijk niet het zicht te verliezen op het doel van dat geïnspireerd worden. Inspiratie opdoen is wat anders dan het klakkeloos imiteren van wat de verkoopster of dat fotomodel draagt, maar te ontdekken waar jij je comfortabel bij voelt.

Zijn korte rokken in de mode en schrijft de mode voor dat je daar enkellaarsjes bij moet dragen? Maar voel jij je daar heel plomp bij? Combineer die rok met kniehoge laarzen. Als jij je senang voelt in je outfit, straal je dat uit en zul je er het meest stijlvol uitzien.

Vergeet de labels die de mensen op je plakken. Wie weet wat ‘androgyn’, ‘chic’, ‘vrouwelijk’ enz. eigenlijk betekent? Daar zijn talloze definities voor, omdat ze een persoonlijke opvatting zijn van de persoon die dat zegt. Betekent ‘vrouwelijk’ voor die persoon ‘sexy’ of juist ‘verfijnd’? En betekent ‘chic’ voor haar ‘verzorgd’ of juist ‘kakkerig’?

Inspiratie opdoen kan overal – Pinterest en Instagram zijn met name inspiratiebronnen.

Ook op Instagram kun je inspiratie op doen.0

Jas // Trui // Jeans

Inspireren of imiteren - een eigen stijl vinden doe je zo

 

Inspireren of imiteren - je eigen stijl vinden en benoemen

inspiratie opdoen op www.styleatacertainage.com

Als jij je eigen individuele stijl (her)kent, kun jij je garderobe uitbouwen met stukken waar je je heel fijn bij voelt. Je bent uniek en laat dat ook zien. Ben jij een broekenvrouw of draag je liever een rok? Draag je dat leren jasje liever met een jeans of met een elegante pantalon? Je eigen stijl vinden betekent te ontdekken waar dát punt is waar jij je het meest comfortabel bij voelt en dat ook te benoemen.

Inspireren of imiteren - je eigen stijl vinden en benoemen

Hoe combineer jij een poncho het liefst? Waar voel jij je het meest comfortabel bij?

Misschien ook interessant:

 

23 gedachten aan “Inspireren of imiteren – een eigen stijl vinden doe je zo”

 1. Dag Lida, wat een leuk stuk vanmorgen, dankjewel. Soms heb je een steuntje in de rug nodig. Het zal je niet verbazen, gezien mijn stijl klassiek/natuurlijk, dat ik de poncho zou dragen zoals de combinatie tweede van links. Een fijne zondag gewenst.

 2. Ik vind de tweede van rechts heel leuk. Ik houd van zo’n stijl maar ben vaak bang dat het te chic is voor alledag.

 3. Goedemorgen Lida, inderdaad, een inspirerend stukje. Mijn keuzes, het zijn er twee, zouden de middelste voorbeelden zijn. Een prettige dag!

 4. Ik ga voor een poncho op een skinny met enkellaarsjes. Handschoenen en muts alleen met koud weer erbij. Armbanden verlies ik altijd (tenzij met elastiek), dus die liever niet. Alle vier de voorbeelden hebben echter prachtige kleurencombinaties, Lida!

 5. Dag Lida,
  Bedankt weer voor dit stukje. Ik raak altijd zeer geïnspireerd door je stukjes en je foto’s op Pinterest.
  Mijn favoriet staat er niet bij. Ik draag hem het liefst op een spijkerbroek of gekleurde fivepocket broek.
  Ton sur ton. Bijpassend sjaaltje en kralenketting. En korte laarsjes met een klein hakje.

 6. Ik zou de meest rechtse kiezen, maar dan met een bijv blauwe top er onder. Uit angst flets te worden.
  Ik vind de tweede van links ook erg mooi, maar die heeft een hoge nek en daar houd ik niet van, dan ga ik trekken als een man met te strakke stropdas.

 7. Goedemiddag Lida, Mijn keuze zou de meest rechtse zijn. Een beetje stoer maar toch vrouwelijk. De kleurencombinatie vind ik ook mooi. Het mutsje is ook super alleen denk ik altijd dat iets op mijn hoofd me niet mooi staat dus altijd een koud hoofd….

  1. Iedereen kan een hoofddeksel dragen, Ilse. Lees dit bericht over hoeden dan begrijp je waar je op kunt letten als jij jouw gezichtsvorm weet.

 8. Hallo Lida,
  De meest rechtse is mijn keus, maar dan met een hoedje vind ik zo leuk, alleen wordt je wel soms raar aangekeken als je een een hoedje draagt. Mooi horloge en armbanden of een ketting en een bij passende sjaal maak het af, soms lijkt het wel een beetje te veel maar ik vind het leuk om daar een beetje aandacht aan te besteden

  1. Volhouden, Els, met dat hoedje. Een beetje variatie in het straatbeeld is alleen maar leuk.

 9. Ik kies voor geen poncho :-), heb liever een vest of jas aan.
  Als ik moet kiezen dan de tweede van links.
  Hoofddeksels zijn aan mij ook niet besteed. De laatste keer dat ik op mijn hoofd had was op mijn trouwdag en wel een rieten flaphoed met fluwelen lint en verencorsage.

 10. De tweede van links is mijn stijl. Alleen dat hoedje, daar heb ik het nog steeds zo moeilijk mee. Ik kreeg namelijk ooit de opmerking dat ik met een hoed op varkensoogjes heb! Niet leuk om te horen, vandaar…
  julia

 11. Mooi bij anderen. Zelf ben ik niet geneigd een poncho te dragen. Als ik moet kiezen dan de tweede van links. Een hoed met bredere rand zoals nr.3 staat mij beter. Nog liever een leuke pet, die draag ik in een echte winter vaak.
  Bedankt voor al je tips iedere week! Ik heb er veel aan gehad.

 12. Hoi Lida,
  voor mij helemaal geen poncho, zelf niet met een riem, zoals je suggereerde voor een X-figuur (dan ook nog met smalle schouders). Ik houd het bij mijn Claudia Sträterjas met riem en epauletten. Wel graag hoeden, bijna elke dag als het niet al te hard waait. Ik krijg er juist veel positieve reacties op!.

 13. De combinatie helemaal links. Leuke combi, hoewel ik het misschien niet snel zelf zal dragen. Toch een beetje ongemakkelijk, poncho onder een winterjas.

  1. Die kun je dan ook beter over je jas dragen, Jolanda, of met dit zachte weer over een dikke trui.

 14. Dag Lida,
  Draag helemaal geen poncho’s. Vindt ze niet bij mij staan(1.60). Zelfs op het voorbeeld plaatje staat geen combinatie die ik zou kiezen. Vind namelijk de kleuren niet mooi.

Reacties zijn gesloten.