Een cocktailjurk die jaren meegaat – kosten per keer

Hoe vaak draag jij een cocktailjurk? Voor de meeste vrouwen is dat hooguit een paar keer per jaar. Hoe kies je nu een cocktailjurk waar je een aantal jaren plezier van hebt?

Een cocktailjurk die jaren meegaat - kosten per keer

Ik heb al eens een blogje geschreven over de kosten per keer en dat is voor een cocktailjurk meestal een hoog bedrag. Je kunt dat bedrag verlagen door een jurk te kiezen die minstens 6 jaar meegaat. Je begrijpt dat niet elke cocktailjurk zich daarvoor leent.

Een paar tips:

 • Kies een model dat eenvoudig van belijning is. Dit is misschien wel de belangrijkste tip, want een simpel jurkje kun je er elke keer anders uit laten zien.
 • Ga voor een jurk zonder trendy details, zoals bijvoorbeeld een schootje. Trendy jurkjes verouderen namelijk snel. Ook jurken in een opvallende kleur kun je beter vermijden, omdat een heldere kleur lang in het geheugen blijft. Je wilt toch liever niet de vrouw zijn in dat ‘eeuwige rode jurkje’.
 • Vermijd het zo voor de hand liggende ‘zwart’, omdat zwart niet voor elke gelegenheid gepast is (denk aan een bruiloft) en half Nederland op een feestje in deze ‘kleur’ verschijnt.
 • Koop de jurk in een medium tot donkere kleur die in jouw kleurenpalet zit en je oogkleur prachtig doet uitkomen. Voor de ‘lichte’ vrouwen onder ons: een cocktailjurk in een lichte kleur zal lang in het geheugen blijven en daardoor minder lang meegaan. Een voor jou te donkere kleur kun je oplichten met een jasje en/of accessoires in een lichte tint.
 • Zorg ervoor dat het model past bij je bodytype en je proporties.
 • Vermijd glitter en glans en transparante stoffen als je de jurk wilt kunnen down dressen.
 • Let op hoe de jurk is gemaakt, of de rits er mooi in zit en hoe de afwerking van de zomen is. Lees mijn blog met weinig inspanning er duurder uitzien er nog eens op na.

 

Een cocktailjurk die jaren meegaat

De hakhoogte en de kleur van je pumps, opvallende of eenvoudige sieraden, een handtas of een clutch, een blazer of een jasje van satijn maken het verschil waar en wanneer jij je cocktailjurk kunt dragen.

Welke accessoires draag je bij 'tenue de ville'


Heb je nog geen stijladvies gehad, maar wil je op korte termijn weten welk model jurk echt wat voor je figuur doet? Investeer dan in een STOA (stijladvies op afstand).

3 gedachten aan “Een cocktailjurk die jaren meegaat – kosten per keer”

 1. Met veel plezier ontvang ik iedere zondag je blogs en ik struin ook vaak op je site. Ik heb echter een vraag. Als vrouw met lichte huid en relatief licht haar, zou ik geen zwart moeten dragen. Toch zou ik dat soms zo graag willen doen: zwart heeft ook een bepaalde uitstraling. Ik denk wel eens dat bij kunstlicht en zeker bij kaarslicht, zwart bij een licht type best zou kunnen. Daar komt nog bij dat veel andere kleuren vaak iets lijken te verliezen bij kunst- en/of kaarslicht. Graag je visie hierop!

  1. Monique, denk eens aan een vrouwenkoor waarvan de leden allemaal in het zwart gekleed gaan. Wie staat dat zwart nu echt geweldig? Als je als licht kleurtype mooi wilt zijn bij kaarslicht/kunstlicht kun je beter kiezen voor de zogenaamde juweeltonen, zoals bijvoorbeeld smaragd, safier en robijn. Wil je als licht kleurtype toch in het zwart gekleed gaan, combineer dat zwart dan met sieraden die het zwart wat afzwakken en maak je wat sterker op dan je gewend bent. Groeten, Lida.

 2. Ik vind het een probleem dat in de reguliere kledingwinkels zwart veel makkelijker te verkrijgen is dan de juweeltinten.
  Het aanbod zwarte feestjurkjes is enorm. Ik heb er toch voor gekozen en combineer het met een wolwit, zacht, fijn gebreid bolerootje.

Reacties zijn gesloten.