Combineren kun je leren met deze combinatieformule

Heb je in een opwelling een nogal in het oog springend kledingstuk gekocht, maar blijft het in de kast hangen? Heb je geen idee hoe je het moet combineren? Of durf je niet zo goed nieuwe kledingcombinaties te maken?

Combineren kun je leren met deze formule

Combineren is geen kunst maar een wetenschap. Want combineren kun je leren. Als je eenmaal weet hoe je kledingcombinaties kunt maken durf je ook meer en word je steeds creatiever.

De combinatieformule

  1. Een basisstuk, zoals een jeans in een donkere kleur, een T-shirtje, een recht rokje of een broek in een neutrale of onopvallende tint.
  2. Een interessant kledingstuk. Dat kan een broek zijn in een opvallende kleur, een lange rok met een dessin, een blouse met glans of een rokje met textuur.
  3. Een kledingstuk dat het geheel afmaakt, zoals een jasje of een vestje. Maar ook een riem of sjaal kun je hiervoor gebruiken en zelfs een lange ketting als het te warm is voor een vestje.
  4. Accessoires, zoals een tas, schoenen en sieraden om het geheel een persoonlijk tintje te geven.

Combineren kun je leren met deze combinatieformule

De truc is dus één interessant kledingstuk te kiezen. Je kunt daarvoor ook de ‘afmaker’ gebruiken. Bij de laatste kledingcombinatie zou je dan bijvoorbeeld het blauwe jasje kunnen vervangen door een knalrood exemplaar. Het gestreepte shirtje zal in dat geval minder aandacht vragen dan in de hierboven getoonde kledingcombinatie en van een interessant kledingstuk een basiskledingstuk worden. Combineren kun je leren!

Combineren kun je leren met deze combinatieformule

Meer lezen?

2 gedachten aan “Combineren kun je leren met deze combinatieformule”

  1. Ik vind combineren heel moeilijk. Mijn leeftijd is 78 jaar en het lukt me niet de juiste kleding te kopen. Er is vaak een miskoop bij, of een kleding stuk wat al meteen naar de kledingbak gaat. Ook is hé voor mij niet makkelijk om een goed passende broek te vinden. Ik heb graag een broek wat hoger, maar dan zit de broek voor veel te hoog bijna wel een boord hoogte. Jou mails lees ik altijd, maar voor maat 44/46 is er weinig te lezen. Misschien kan dat ook eens. Vriendelijke groeten José Janssen.

Reacties zijn gesloten.