De korte volle vrouw en haar kledingprobleem

Ben je kort en wat voller, dan ben je er niet met het korter maken van je kleding. Je taille zit dan niet op de goede plaats en de kleding zal je dikker maken dan je bent.

De korte volle vrouw en haar kledingprobleem

Antje mailt: Ik ben een kleine vrouw, helaas niet in omvang (42) maar in lengte (158), en ik vind het moeilijk om kleding te vinden die mij goed past. Nu ben ik er al jaren aan gewend mijn kleren, zoals shirtjes en jasjes, korter te laten maken. Maar meestal is de hals dan te laag en als ik een jasje korter laat maken is voor mijn gevoel het model eruit. Heb jij nog tips voor mij?

Kleding voor de korte volle vrouw – Kleine vrouwen die geen maatje 36 hebben zijn duidelijk het ondergeschoven kindje in de confectie. Voor lange vrouwen en plus size vrouwen zijn er inmiddels aardig wat kledingmerken, maar voor jou en je lotgenoten is er maar bitter weinig aanbod.

Belangrijk voor alle vrouwen is de juiste kledingmaat. Kledingmaten waarbij rekening wordt gehouden met jouw lichaamslengte zijn de zogenaamde ‘korte maten’. Dit zijn de oneven kledingmaten. Je deelt je ‘normale’ kledingmaat (42) door 2. In jouw geval wordt dat (42:2=) 21. Bij deze maat zit de taille op de juiste hoogte en is het deel van schouder tot tepel ook passend, zodat jij geen ongewenste ‘inkijk’ meer hebt.

Je hebt het niet over broeken die je altijd korter moet maken, maar ook daar ben je er niet door een stuk van de pijpen af te halen. Bij een ‘normale’ maat zal de taille voor jou te hoog zitten en de knieën te laag. Broeken in korte maten zijn vaak gemakkelijker te vinden dan jasjes of truien.

De korte vrouw en haar kledingprobleem

Deze kleding en de kleding bovenaan dit bericht is hier te koop

Hierboven zie je kleding van Goldner Fashion. Dit is een webshop die veel kleding in korte maten heeft. Ook voor de korte volle vrouw. Zij beperken zich niet alleen tot broeken en rokken in korte maten. Ze hebben ook blouses, vesten, blazers en jassen voor jou als korte volle vrouw. Het is een merk dat zich met name richt op de 55-plus vrouw, maar vaak kun je er ook wel iets vinden als je jonger bent. Het gaat er tenslotte om wie het draagt en hoe je het draagt.

Broeken in korte maten zie je bijvoorbeeld ook op de site van Gerrie Weber.

Gerrie Weber korte maat broek in meerdere kleuren

Jurk in korte maten

Inspiratie vind je op mijn Pinterestbord De korte vrouw

 *Dit bericht bevat affiliatelinks

6 gedachten aan “De korte volle vrouw en haar kledingprobleem”

 1. Goh Lida , weer interessant om te weten, had er geen idee van dat je de gewone maat moest delen, ik koop ook wel eens een korte maat pantalon,zit toch beter qua lengte dan ‘gewone’!

  1. De goede maat is heel belangrijk, dat wilde ik nog eens benadrukken. dank voor je reactie, Hetty

 2. Dag Lida,

  Wat leuk om elke week jouw tips te ontvangen. Ik heb al menig kledingstuk aan jouw adviezen onderworpen.  Met als resultaat  dat veel op de stapel ‘weg’ is beland, maar dat ik me in de kleding die ik nu draag prima en zelfverzekerd voel. Veel dank!

  1. Fijn om te lezen dat mijn tips ook echt in de praktijk worden gebracht

 3. Korte maten, een leuk alternatief. Ga naar Portugal, Spanje, Italië en koop daar je kleding. De vrouwen uit die regio’s zijn gemiddeld (veel) korter dan de gemiddelde vrouwen hier. Ik, met 159 en maat 40, kan daar prima slagen.

  1. Doet me denken aan een schoonzus van mij- gek op koopjes- maar in China niks passends te vinden voor haar Friese postuur…

Reacties zijn gesloten.