Zo maak je een outfit met een jeans stijlvoller

Een jeans is een veelzijdig kledingstuk en niet meer weg te denken uit onze garderobe. Hij kan gedragen worden door jong en oud. En daarbij ook nog eens in veel situaties. Al zijn daar wel een paar voorwaarden aan verbonden.

Zo kun je een outfit met een jeans stijlvoller maken
Paula mailt: Men kent mij in spijkerbroek en trui, ’s zomers in spijkerbroek en t-shirt of een jurkje. Kleding moet bij mij als eerste lekker zitten en praktisch zijn: ik ben veel aan het werk in de tuin en bij dieren, loop thuis eigenlijk altijd in ‘mijn ouwe zootje’.  Als ik op jouw borden kijk gaat mijn voorkeur uit naar de natuurlijke stijl met een tikje klassiek/preppy. Hoe kan ik die spijkerbroek trui/t-shirt ‘opwaarderen’ zonder mezelf te verliezen? Groet, Paula

Een jeans kun je in veel situaties dragen, Paula. Ook naar een feestje of op het werk behoort dit kledingstuk soms tot de mogelijkheden. Het gaat erom wie hem draagt en hoe jij hem draagt.

Zo maak je een outfit met een jeans stijlvoller 

 • Een recht model jeans heeft de meest klassieke uitstraling. Maar een donkere skinny behoort ook tot de mogelijkheden als je er een langere top of jasje op draagt.
 • Jeans met scheuren en uitgelubberde knieën zijn niet geschikt om er een stijlvolle outfit van te maken.

De jeans zijn hier te koop

 • Een jeans met een klein percentage elasthan zit niet alleen lekker maar geeft ook een pittig beeld.
 • De jeans mag lichter van kleur zijn, al zal een donkere jeans eerder ‘netter’  overkomen. Een donkere jeans kun je in veel gevallen ook naar je werk dragen. Lees Het verschil tussen casual en smart casual
 • De schoenen die je eronder draagt maken het verschil. Een jeans wordt meteen stijlvoller als je er een loafer/pump onder draagt in plaats van een sneaker.
 • Daarbij is de juiste lengte van de broek  van wezenlijk belang. En dat is afhankelijk van de schoen die je er onder draagt, plat of met een hak. In de praktijk betekent dit dat je twee nette jeans in je kast moet hebben.
 • Een jasje maakt een jeans meteen al stijlvoller. Dat kan afhankelijk van de situatie een blazer, maar ook een tricot jasje zijn. Draag er een eenvoudig shirtje of blouse onder. Als je het shirtje in je broek draagt combineer de jeans dan met een riem.
 • Een poplin overhemdblouse kun je in de zomer over of in je jeans dragen. Voor een blouse geldt ‘zonder kreukels’, dus geen linnen blouse. Je kunt de mouwen omslaan. Een horloge en/of armband geeft net wat extra’s.
 • Wil je bij een jeans een trui dragen kies dan voor een glad breisel. Draag er een overhemdblouse onder en/of combineer de trui met een sjaaltje. Ook een coltrui doet het altijd goed bij een jeans.
 • Onderschat het belang van een tas niet.
 • Kwaliteit gaat voor alles. Dat geldt voor je kleding, maar ook voor je accessoires. Je kunt een voorkeur hebben voor een natuurlijke kledingstijl, als je investeert in kwaliteit zal een kledingcombinatie met een jeans nooit té nonchalant worden.

Zo maak je een jeans stijlvoller

 

tricot vest // clutch 

Ik heb al vaker over jeans geschreven:

 *Dit bericht bevat affiliatelinks

7 gedachten aan “Zo maak je een outfit met een jeans stijlvoller”

 1. Bedankt voor uw artikel. Helaas, de visuele ondersteuning is superdunne mannequin à la Kate Middleton of Meghan MArkle. Ik hou van die stijl, helaas ben ik obees/volslank met volle heupen en buik.
  Kan u deze info ook ondersteunen/vertalen met concreet beeldmateriaal voor de vollere vrouw, maar met dezelfde stijlsmaak aub? Ikzelf vind het moeilijk…
  Of de uitpuilende buik zit in de weg of de brede heuepen en billen…
  Alvast dank!

  1. Dat kan ik mij indenken, Mieke, maar helaas is er weinig beeldmateriaal voorhanden op dit gebied. Wel kun je op internet en Instagram inspiratie vinden, zoals bijvoorbeeld bij Girlwithcurves. En is het een idee om te investeren in een STOA? Daarna weet je hoe jij je het beste kunt kleden en kijk je met andere ogen naar kleding.

  2. Beste Mieke,

   Een top merk jeans voor de vollere vrouw, met name rond benen en heupen is KJ Brand. Echt fantastisch. Ik heb een uitgesproken ‘peer’ figuur en draag broeken van dit merk met veel plezier.

   Bienie

 2. Ik heb pas een wijde donkerblauwe jeans gekocht. Ben 68 jaar. Hoe kan ik die het beste style?
  Alvast bedankt voor tips

 3. Mooi! Heel fijne tips weer!

  Maar ook een vraagje. Ik houd erg van jeans met een overhemdblouse, maar kan die combinatie eigenlijk zelden dragen. Ik heb het veel te snel koud en met een blazer of vest eroverheen zit ik altijd te hannesen met de kraag. Lida, heb jij daar misschien een gouden tip voor: hoe draag je iets over een overhemdblouse?

  (Het helpt waarschijnlijk niet dat ik een relatief kort bovenlijf en afhangende schouders heb, sowieso lijkt wat zakelijker kleding altijd meer gemaakt voor lange ruggen en rechte schouders – maar dat is misschien weer een vraagstuk op zichzelf.)

  1. Een vest of blazer zonder kraag ligt dan voor de hand, Diana! En ook een blouse in een soepeler stof is fijner als je een kort bovenlichaam hebt. Die kun je gemakkelijker laten bloezen. Dat is namelijk een voorwaarde bij een kort bovenlichaam.

   1. Zo simpel kan het zijn! Een blazer zonder kraag, dat ga ik zeker proberen. Dat ik daar nou zelf nooit opgekomen ben. Herkenbaar ook wat je zegt over soepele stoffen en bloezen. Dankjewel Lida.

Reacties zijn gesloten.