Zo lijken grote borsten kleiner – probleemgebieden

Grote borsten kunnen een twijfelachtige zegen zijn. Ben je niet zo blij met hun omvang dan zijn hier mijn tips om ze kleiner te laten lijken.

Zo lijken grote borsten kleiner

Dagmar mailt: Ik ben 172 cm lang en heb cupmaat 80E.  Verder ben ik niet zwaar. Hoe kan ik mij zo kleden dat mijn borsten kleiner lijken?

Grote borsten kunnen echt een probleem zijn, zoals menige vrouw uit ervaring weet. Als je jezelf modieus wilt kleden gaat dat vaak gemakkelijker als je wat minder vrouwelijke rondingen hebt. Maar ook met jouw E-cup is het mogelijk er goed uit te zien.

 

Zo lijken grote borsten kleiner - stijltips
Simona Halep met cup 80E

Hoewel er geen vaste stijlregels zijn, omdat jouw andere lichaamskenmerken* ook van invloed zijn,  kunnen de volgende tips je helpen.

Zo lijken grote borsten kleiner:

  • Je zult verbaasd staan over hoeveel een halslijn voor je kan doen. Vermijd een col,  turtlenecks, een hoge ronde hals, polo’s en boothalzen, omdat ze je borsten als één groot ‘blok’ tonen (zie foto). Daarentegen reduceren een V-hals, een (wijde) U-hals en een vierkante halslijn je borsten. Zij doorbreken het vlak tussen je hals en borsten en geven zo de illusie van een kleinere buste. Een V-hals brengt de aandacht naar je decolleté, terwijl hij tevens het oog naar je taille leidt en je bovenlichaam langer maakt.
Zo lijken grote borsten kleiner
Zo lijken je borsten alleen maar groter
  • Strepen zijn je vrienden. Vermijd horizontale strepen, kies een verticale streep in een bloesje of diagonale strepen in een jurk. Zij geven namelijk de optische illusie van een kleinere buste.
  • Zorg dat je een goed passende en ondersteunende beha draagt. Je borsten veranderen in je leven,  onder andere door invloed van hormonen, meerdere keren van maat. Dus laat ze regelmatig (het liefst jaarlijks) opmeten. Een buste die op de juiste plaats zit en niet uitpuilt maakt je bovenlichaam meteen al kilo’s lichter. Dit misschien wel de belangrijkste tip om je borsten kleiner te laten lijken.
  • Bepaalde jurkmodellen staan een vrouw met een weelderige buste mooier dan andere. Een wikkeljurk laat perfect je rondingen zien, zonder dat je borsten groter lijken. Ook het empiremodel, waarvan de taille onder je borsten (en niet halverwege!) begint, is het proberen waard. Rechte jurken (de zgn. shiftdress) kunnen ook goed staan, maar dat is afhankelijk van het model en van jouw bodytype. De halslijn moet open zijn en dat zorg ervoor dat er (afhankelijk van de grootte van je borsten t.o.v. de rest van je lichaam) coupenaden voor je borsten in zitten. Koop altijd een kledingmaat die eerder gemakkelijk over je rondingen gaat dan te strak zit. Je kunt de rok op je heupen en naar de knie toe altijd iets nauwer (laten) maken.

Recht model jurk ook in korte en grote maten

  • Losse en flodderige stijlen in je tops en jurken zullen je dikker doen lijken dan je bent. Misschien in tegenstelling tot wat je denkt kun je ze passend maken met een ceintuur. Je borsten zullen er eerder kleiner dan groter door lijken. Kijk uit naar stijlen die goed passen onder je borsten (mooi aansluiten op het middendeel) en vanaf dat punt soepel over je heupen gaan
  • De lengte van je mouw is belangrijk. Driekwart mouwen in jasjes, shirtjes en jurken laten je borsten kleiner lijken dan mouwen die eindigen ter hoogte van het dikste deel van je borsten. Mouwloze jurken met een hoge hals (zie hieronder) vestigen de aandacht op je borsten. Kies eerder voor aansluitende mouwen dan voor vlindermouwen (bij een V-hals kan een korte vlindermouw wel ) die volume toevoegen waar jij het niet nodig hebt.

Katie Sturino

  • Jasjes en mantels moeten enkelknoops zijn en een lage halslijn hebben. Een (lichte) taillering zorgt ervoor dat je bovenlichaam niet onnodig vierkant lijkt. Vermijd grote kragen die massa toevoegen waar jij het beslist niet nodig hebt. Een kraagloze blazer laat grote borsten meteen kleiner lijken.
  • Heb je het X-silhouet vergeet dan niet je taille te laten zien, denk aan een top met een peplum. Heb je het H-silhouet of het V-silhouet dan staan langere licht getailleerde jasjes/tops je goed.

Blazer zonder kraag in meerdere kleuren

  • Voor een slanker makend effect draag je medium tot donkere kleuren (of dessins op een donkerder ondergrond) boven je taille. Vermijd drukke of grote dessins.

Zo lijken grote borsten kleiner - stijltips

*In een STOA (stijladvies op afstand) laat ik je zien hoe jij je lichaam optisch in balans kunt brengen. En zie je welke kledingmodellen voor jouw bodytype geschikt zijn en hoe je de kleuren over je lichaam kunt verdelen om voor het oog in balans te zijn.

*Dit bericht bevat affiliatelinks