De ideale mouwlengte – het effect van horizontale lijnen

Weet je dat driekwart mouwen je heupen smaller en je benen optisch langer laten lijken? Dat de juiste lengte van je mouw heel veel voor je uiterlijk doet?

De ideale mouwlengte - het effect van horizontale lijnen

Mouwen creëren een horizontale lijn op je lichaam en benadrukken dat punt van je lichaam waar je mouw eindigt. De ideale mouwlengte voor jou is afhankelijk van je bodytype, van je lengte en van je gewicht. Wat voor jou de ideale mouwlengte is lees je hier.

Als vuistregel kun je hanteren dat je de mouw nooit laat eindigen op het breedste punt van je lichaam. Een mouw maak in de meeste gevallen een horizontale lijn. Horizontale lijnen verbreden en verticale lijnen verlengen.

Zo zal een mouw die eindigt op dezelfde hoogte als je borsten die groter laten lijken. Heb je grote borsten vermijd dan korte mouwen. Driekwart of halve mouwen zullen je beter staan. Zij maken een horizontale lijn op een punt van je lichaam dat smaller is dan je borsten. Heb je kleine borsten dan zal een kort mouwtje ze groter laten lijken en meer in balans met je heupen.

Lange mouwen laten heupen breder lijken. Heb je brede heupen vermijd lange mouwen en kies bijvoorbeeld een driekwart of korte mouw. Wil je als V-silhouet je heupen meer in evenwicht brengen met je brede schouders? Dan is een lange mouw een goed idee.

De ideale mouwlengte - het effect van horizontale lijnenJe kunt het ook omdraaien – heb je in verhouding kleine borsten en brede heupen? Laat je mouwen dan eindigen ter hoogte van je borsten. Ze zullen groter lijken. Heb je in verhouding tot je schouders smalle heupen dan is een lange mouw een goed idee. Een halve mouw brengt de aandacht naar je taille.

 

Waar je ook op kunt letten? Hoe vol of slank een mouw je armen laat lijken. Een kapmouwtje geeft een opwaartse diagonale lijn en je armen lijken langer. En langer maakt altijd slanker. Heb je dunne armen kies dan een kort mouwtje.

De ideale mouwlengte - het effect van horizontale lijnenWil je eens en voor altijd weten welke kledingmodellen jou het beste staan? Investeer dan in een STOA. Miskopen gaan tot het verleden behoren.