De korte volle vrouw – kledingtips om langer en slanker te lijken

Ben je een korte volle vrouw dan kan het een hele uitdaging zijn om langer én slanker te lijken. Deze kledingtips helpen je op weg.

De korte volle vrouw - kledingtips om langer en slanker te lijken

Ingrid mailt: Ik ben kort (162 cm) en zoals jij dat zo mooi noemt een Mateloos mooie vrouw. Heb je wat kledingtips voor mij?

Je hebt veel rondingen maar niet zoveel hoogte, dus kleding kopen kan een opgave zijn. Op de eerste plaats is het belangrijk dat kleding je voor het oog langer maakt. Het bijkomende effect is dat je dan ook slanker lijkt. Als korte volle vrouw kun je de volgende algemene kledingtips toepassen:

 • Houd het eenvoudig, hoe korter/kleiner je bent hoe eenvoudiger je kleding moet zijn. Vermijd ruches of andere overbodige details (zoals zakken) in je kleding. Ze zijn snel teveel van het goede.  Sieraden gebruik je om je kleding interessant en persoonlijk te maken. Maar ook daarvoor geldt: wees terughoudend. Ook in een kleine kerstboom gebruik je kleine ballen en niet meer dan één of twee kleuren. Niet dat ik je nu met een kerstboom wil vergelijken …
 • Kleed je van top tot teen in kleuren die in elkaar overlopen, de zogenaamde monochrome kleurcombinaties . Zo onderbreek je niet die oh zo belangrijke verticale lijn. Het maakt je optisch langer en daardoor slanker. Vermijd dus grote kleurverschillen, die maken je alleen maar kleiner en voller.
 • Ook je dessins moeten klein en fijn zijn en geen grote kleurverschillen in zich hebben. Beperk ze tot een top om de aandacht naar je gezicht te brengen.
 • Driekwart mouwen laten je heupen smaller en je benen optisch langer lijken. Vermijd mouwen die eindigen op  tepelhoogte als je in verhouding grote borsten hebt. Je weet het inmiddels horizontale lijnen zijn blikvangers.
 • Kleding moet mooi aansluiten op je lichaam, maar mag absoluut niet strak zitten. Stoffen die gemakkelijk je rondingen volgen, dus niet te stug zijn, zullen geen onnodige ‘bulk’ aan je postuur toevoegen. Benadruk ALTIJD je slanke punt. Vaak zit dat net onder je borsten (zie tekening). Lees ook mijn bericht Empirejurk

De korte volle vrouw - langer en slanker lijken

 • Heb je een onderkin of grote borsten draag dan tops met een open halslijn. Een V- of U-hals is dan een goede keus.
 • Heb je smalle schouders en in verhouding brede heupen kies dan een boothals en/of een kap- of klokmouwtje.
 • Een eenvoudige rechte broek zonder zakken of andere details. Als het kan draag je broeken altijd met een (kleine) hak. Zorg dat de zoom van je broek net boven de vloer eindigt om het maximale uit je beenlengte te halen.
 • Korte blazers en vestjes die eindigen op je heupbeen hebben de voorkeur. Langere vesten of jasjes zullen je alleen maar kleiner en onnodig voller laten lijken.
 • A-lijn rokken of rokken die naar de zoom iets wijder worden hebben de voorkeur. Maar altijd in een soepel vallende stof. Laat ze eindigen op kniehoogte (nooit langer). Schoenen in dezelfde kleur als je rok of in dezelfde kleur als je been (de zogenaamde nude colours) maken jou voor het oog weer langer en dus slanker.
 • Voor de korte volle vrouw zijn jurken ideaal, omdat ze de verticale lijn niet onderbreken. Voorwaarde is wel dat de kleur uitstekend staat. Draag er altijd corrigerend ondergoed onder. Bijvoorbeeld van Wolford (duur maar comfortabel).
 • Korte maten worden aangeduid met oneven nummers. Zo is maat 42 in een korte uitvoering 21, maat 44 is 23 enzovoort.

Goldner Fashion heeft kleding voor korte maten

 

Kijk ook eens bij Tien stijltips voor Petites