Kleding die jouw taal spreekt – stop met geld verspillen

Vraag je je wel eens af hoe vaak je kleding hebt gekocht waar je het etiket ‘het kan ermee door’ op kunt plakken? Hoe vaak heb je je zuur verdiende geld uitgegeven aan kleding waar je niet meteen verliefd op werd?

Kleding die jouw taal spreekt - stop met geld verspillen

Nu je dit leest en aan je garderobe denkt, maakt die je dan blij? Als dat niet het geval is, voel jij je waarschijnlijk niet geweldig over je kledingkeuze. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de inhoud van je kledingkast je wel vrolijker gaat stemmen?

 Kleding die jouw taal spreekt: 

Haal eens vier of vijf kledingstukken uit je kledingkast en benoem wat je er mooi aan vindt. Is het:

 1. het model
 2. de stof die lekker aanvoelt
 3. het draagcomfort
 4. de kleur
 5. de mogelijkheden die het biedt
 6. het dessin

Vervolgens trek je het kledingstuk aan en kijk je in de spiegel. Hoe beschrijf je nu wat je ziet en hoe jij je voelt? Het kledingstuk maakt mij:

 1. aantrekkelijk
 2. slanker
 3. een beetje aparter, minder doorsnee
 4. vrouwelijk
 5. elegant
 6. stijlvol
 7. toegankelijk
 8. professioneel
 9. succesvol
 10. ………

Nadat je deze oefening met een aantal kledingstukken hebt gedaan, valt je misschien op dat dezelfde woorden steeds opduiken. Als je heel vaak ‘het zit zo lekker’ hebt gebruikt, koop dan nooit meer kleding die niet onmiddellijk comfortabel aanvoelt. Als je van kleding houdt die je er heel vrouwelijk laat uitzien, vermijd dan jongensachtige stijlen of te stugge stoffen. Als je houdt van kleding die jou een krachtig en dynamisch gevoel geeft, vermijd dan zachte kleuren en al te soepele stoffen in je kleding. Verspil niet langer je geld aan kleding die niet jouw taal spreekt. Neem nooit meer genoegen met ‘het kan ermee door’. En maak korte metten met de kleding in je kast die je niet het gevoel geeft dat je er geweldig uitziet.

Dit is een gouden tip die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van kleding die niet jouw taal spreekt. Als jij dit kledingstuk nu in de winkel ziet hangen, zou je het dan kopen? Nee? Geef het dan aan een vriendin of breng het naar een tweedehandskledingwinkel.

Lees ook:

Ik heb voor alle kledingstijlen borden gemaakt op Pinterest. Die kunnen je ook helpen bij je zoektocht naar jouw stijlpersoonlijkheid.

Dit bericht verscheen voor het eerst in november 2012 en is inmiddels bijgewerkt.

Eén gedachte over “Kleding die jouw taal spreekt – stop met geld verspillen”

 1. Hallo Lida

  Heb het vanmorgen uitgeprobeerd en ben veel wijzer geworden!
  Leer heel veel van jouw goede adviezen.
  Groeten, Anna

Reacties zijn gesloten.