Je fysieke kenmerken kunnen meer yin of yang zijn

Krijg je vaak te horen dat je afstandelijk overkomt of nemen mensen je op het eerste gezicht niet zo serieus? Kijk dan eens naar je fysieke kenmerken, zoals je haarstijl, lichaamslengte en lichaamsvorm.

Jouw uitstraling (imago) wordt mede bepaald door de fysieke kenmerken die je van nature hebt meegekregen. Zijn je fysieke kenmerken eerder yang of juist meer yin?
Dit bericht schreef ik februari 2016. En omdat het vandaag Vrouwendag is haal ik het naar voren. Wat is er in die zeven jaar voor vrouwen veranderd, vraag ik mij af. Moeten ze nog meer hun best doen om ‘stevig’ over te komen of kunnen ze juist meer hun vrouwelijke kant laten zien?  Lees ook even de reacties.

Je hebt eerder een Yin uitstraling met:

 • een korte lichaamslengte
 • een tengere bouw
 • een ronde lichaamsvorm
 • een laag licht-donkercontrast in je uiterlijk
 • springerig en/of krullend haar
 • lang haar
 • een zachte stem
 • een hoge stem

Je hebt eerder een Yang uitstraling met:

 • een lange lichaamslengte
 • een zware botstructuur
 • een rechte lichaamsvorm
 • een hoog licht-donker in je uiterlijk
 • steil haar
 • kort haar
 • een lage stem
 • een harde stem

Je hebt nooit alleen maar yin of yang kenmerken. Je kunt wat meer yin of meer yang kenmerken hebben of van beide evenveel. Een man zal altijd een yangere uitstraling hebben dan een vrouw, maar heb je veel rechte lijnen in je gezicht en lichaam dan heb je van nature eerder een yang uitstraling dan vrouwen met meer ronde lijnen in hun fysieke verschijning.

Annechien Steenhuizen ( H-silhouet, laag kleurcontrast, hoog licht-donkercontrast, lage stem) heeft meer yang kenmerken. Ze hoeft weinig moeite te doen om serieus gekomen te worden. Ze kan door deze yang kenmerken ook snel afstandelijk overkomen, met name als ze kiest voor kleding met veel structuur en in een diepe kleur. Het lange springerige haar (zie foto) maakt haar meer yin dan het korte kapsel dat ze nu heeft. Afgelopen vrijdag (2016) verscheen Annechien in dit jurkje, wat naar mijn mening een perfect plaatje opleverde. Het is een combinatie van yin (lichte kleur, zachte stof, weinig structuur) en yang (hoog licht-donker contrast en met een brede verspringende verticale zwarte streep). Gedragen met zwarte puntige pumps (yang) krijgt Annechien een professionele maar ook vriendelijke uitstraling.

Je fysieke kenmerken kunnen meer yin of yang zijn

Je fysieke kenmerken kunnen meer yin of yang zijn

Eva Jinek (tenger, laag licht-donkercontrast, hogere stem) heeft van nature eerder een yin uitstraling. Als presentator van het Nos-journaal kleedde ze zich vaak in lichte kleuren en in kleding met weinig structuur. Toen ze haar eigen talkshow kreeg heeft ze haar kleding- en haarstijl aangepast. Je ziet dat Eva met opgestoken/glad gestyled haar en ‘yang’ kleding (hoger contrast, heldere kleuren, meer structuur) haar krachtige (yang-) kant laat zien.

Is je fysieke verschijning meer yang en word je altijd gezien als afstandelijk en wil je in bepaalde situaties juist je zachtere toegankelijke kant laten zien? Kleed je dan een outfit met meer yin elementen.

Je fysieke kenmerken kunnen meer yin of yang zijn

Omgekeerd kan kleding met yang elementen je helpen als je ongewild jonger geschat wordt dan je bent. De witte blouse maakt met het marineblauw een hoog licht-donkercontrast (yang), het gladde leer van de schoenen en de tas (yang), de puntige schoen (yang). Jeans en vestje (ying).

De taal van je uiterlijk: ben jij meer yin of yang

Vorig bericht:

Volgend bericht:

6 gedachten aan “Je fysieke kenmerken kunnen meer yin of yang zijn”

 1. Beste Lida,

  Interessant stuk weer voor de vroege zondagmorgen. Nu ik dit lees snap ik wat mij stoort aan Jiinek haar uiterlijk. Naar mijn mening is ze wat doorgeschoten in Yang en verliest ze haar authenticiteit. Ze komt op mij storend onecht over. Op de foto van het journaal is ze prachtig; ietsjes Yang in kleur of lijnen was toch genoeg geweest?

 2. Lees ook het Parool van deze week waar Jinek zegt in een interview “Ik ben vrouw en nog hoogblond ook. Ik moet me extra bewijzen.” En hoe het is om in een mannenwereld te opereren….niet huilen op de werkvloer “Verman jezelf”.

  1. Gelezen!
   Nog steeds niet boeiend; maar om bij yin en Yang te blijven; Annechien verstaat de kunst; Jiinek vecht voor meer Yang. Hilary zou haar voorbeeld moeten zijn; wat dit betreft

   1. Hillary heeft zichzelf al bewezen in een mannenwereld, Eva Jinek heeft dat gevoel misschien nog niet. Leeftijd/ervaring speelt natuurlijk ook een rol. Hillary moet ook haar vrouwelijke kant laten zien in haar kleding, want ze valt niet goed bij de vrouwen in deze verkiezingsstrijd. Ze heeft een kil imago, krijgt commentaar op haar mannelijke pakken, haar stijve kapsel enz.

   2. Eva Jinek is een sterke, flitsende persoonlijkheid. Ik vind de yang-uitstraling van de strak gesneden jasjes en een steil kapsel daarom uitstekend bij haar passen. In een romantische bloemetjesjurk zie ik haar niet goed voor me. Het zou haar misschien wel staan, maar het lijkt me niet echt iets voor haar.

 3. Hoi lezeressen,
  Ja, ik zag Annechien ook al in dit jurkje,en wat staat het haar goed!

  Wat ik mij afvraag is hoe de trend “BOHO chic”ervaren wordt. Ikzelf vind de revival van het hippiesfeertje bijna irritant… je Ying voordoen, terwijl je Yang bent. Brrrrr.

Reacties zijn gesloten.