Grijs is niet saai als je hem combineert met deze modekleuren

Het is de ideale neutraal voor sportkleding, in je vrije tijd en naar je werk. Maar draag hem daar niet van tot tot teen. 

Grijs kan in alle seizoenen gedragen worden. Maar met name in de overgangsseizoenen, zoals nu in de herfst als andere neutralen voor je gevoel nog te donker zijn, is grijs de ideale neutraal. Grijs is een mix van zwart en wit en als er geen andere kleur bij gemengd wordt, is hij geschikt voor alle kleurtypes.

Met meer wit erbij wordt hij lichter (zilvergrijs), met meer zwart erbij dieper (antracietgrijs). Maar je kunt hem ook warmer of koeler maken. Lees mijn bericht Grijs kan warm je een en koel zijn

Grijs is niet saai als je hem zo combineert 
– Als je grijs normaal gesproken maar wat saai vindt, dan laat ik je nu zien hoe je grijs spannend maakt. De sprekende en opwekkende modekleuren voor deze herfst-winter mixen wonderbaarlijk goed met deze neutraal. Nou ja, zo wonderbaarlijk is dat nu ook weer niet, want Ultimate grey is niet voor niets één van de kleuren van het jaar 2021. Kleureninstituut Pantone stelt de kleurenpaletten zo samen dat met alle kleuren mooie kleurencombinaties te maken zijn. Ik heb ze nog even onder elkaar gezet. De getoonde kleding vind je hier.

Grijs is niet saai als je hem combineert met deze modekleuren

Grijs is de ideale neutraal voor op je werk, maar ga niet van tot tot teen gekleed in grijs. Het is beter als je hem combineert met een basiskleur, wil je niet als een grijze muis gezien worden. Ook voor in je vrije tijd of in je sportkleding is grijs niet saai.

Grijs is niet saai als je hem combineert met deze modekleuren

 

Grijs is niet saai als je hem combineert met deze modekleuren
Winery kun je ook voor je schoenen en een tas gebruiken op voorwaarde dat ‘koel’ één van je kleurkarakteristieken is.
  • Als je een lichte kleur, zoals Clear Sky,  met zilvergrijs combineert, draag er dan een accessoire bij die wat pittiger of dieper van kleur is. Zoals deze tas bijvoorbeeld in Dusty Blue.
  • Van Tomato Cream met grijs kan ik niet het juiste voorbeeld vinden. Maar dat een iets warmer camel het ook heel goed doet bij grijs is toch niet moeilijk voor te stellen?
  • Daylily is een zo’n opvallende kleur, dat je die wat kunt ’temperen’. Dat kan met grijs en daarnaast ook, zoals in dit voorbeeld, met bruin en gebroken wit.

Grijs is niet saai als je hem combineert met deze modekleuren

 

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om anders naar grijs te kijken en dat je de voorbeelden niet al te letterlijk neemt. Soms kan een ketting, tas of sjaal het verschil maken om ‘grijs’ te omarmen.


TIP: Vrouwen met grijs haar kunnen met deze neutraal nooit de mist ingaan. Lees De twee beste neutralen voor een garderobecapsule 

Meer lezen?

 

4 gedachten aan “Grijs is niet saai als je hem combineert met deze modekleuren”

  1. Ik houd van grijs en hoopte dit jaar dan ook veel Ultimate Grey in de winkel te zien, maar dat valt me echt tegen! Je ziet bijna alleen maar aardetinten en zwart/wit. Waarom zijn er bijvoorbeeld zo weinig jassen in Ultimate Grey dit seizoen?

    1. Dat hangt van de inkopers af wat er uiteindelijk in de winkels komt te hangen. Snuffel op internet daar zie je echt wel wat meer grijs.

  2. Beste Lida, je weet altijd de mooiste kleurencombinaties voor te stellen. Deze kleur grijs biedt heel wat mogelijkheden om te combineren. Dat geeft me weer goede ideeën voor de herst en winter. Dank voor je adviezen. Diane

Reacties zijn gesloten.