Een foute kleur kun je zo nog dragen

Als jij je niet al te veel laat leiden door wat ‘in de mode’ is, kies je intuïtief in de helft van de gevallen de kleuren die bij je passen.

Een foute kleur kun je zo nog dragen - combineren kun je leren

Dat verklaart dat er na een kleurenanalyse toch veel goede kleuren in je kast blijken te hangen. Wat kun je doen met de kleuren die niet goed blijken te zijn?

Ook een foute kleur die niet matcht met de kleuren van jouw Personal Color Card kun je vaak nog zo combineren dat je er een poosje plezier van hebt. Al weet ik uit ervaring dat die kleur wel steeds vaker in je kast zal blijven hangen.

Dit kun je doen met een foute kleur –  als je een kleur wilt blijven dragen omdat je hem mooi vindt, wetende dat hij niet echt voor je werkt en zelfs je huidtint grauwer of geler laat lijken, dan zijn er een paar manieren om die kleur met redelijk succes te dragen. Hij zal nooit zo fantastisch staan als je goede kleuren, maar met deze tips zul je er beter uitzien.

  • Draag de kleur zo ver mogelijk van je gezicht door bijvoorbeeld veel van je hals te laten zien (lage halslijn).
  • Combineer de kleur met neutrale kleuren en basiskleuren die je wel goed staan.
  • Draag de kleur niet op dat deel van je lichaam waar je de aandacht van af wilt leiden. Kleuren die niet bij jou passen blijven namelijk op zichzelf staan en trekken alle aandacht naar zich toe.
  • Draag een sjaal of halsketting in de voor jou goede kleuren tussen je gezicht en de bewuste kleur. Het liefst een sjaal met een dessin waar de ‘foute’ kleur een klein beetje in voorkomt.
  • Beperk de minder goede kleur tot maximaal 1/5 deel van je hele outfit
  • Draag kleding in het voor jou goede contrastniveau.
  • Beperk de ‘foute’ kleur tot je schoenen of een tas.
  • Draag de kleur in de avond bij kunstlicht, want daar zien we kleuren heel anders. En pas je make-up erop aan.

Een foute kleur kun je zo nog dragen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren