Maak eens een zwart-wit foto van je outfit – het licht-donker contrast

Een zwart-wit foto van je outfit kan een verrassend beeld geven om anders naar je kleding te kijken. Als je dat doet met een portretfoto van jezelf, zie je meteen hoe hoog het licht-donker contrast in je uiterlijk is. De hoogte van dit contrast kun je, om er op je best uit te zien, herhalen in je kleding.

Maak eens een zwart-wit foto van je outfit - het licht-donker contrast

Het licht-donker contrast in je uiterlijk in je kleding herhalen kan nog moeilijk zijn. Door een zwart-wit foto van je outfit te maken geeft dat meer inzicht. Op je tablet (op mijn iPad in ieder geval) of computer kun je vrij gemakkelijk een kleurenfoto omzetten in zwart-wit. Je ziet dan allerlei grijstinten die je langs de grijswaardenschaal kunt leggen. Heb je het Color Wheel in huis dan zie je ook hierop een grijswaardenschaal.

Contrast in je kleding

Door de kleur weg te denken kun je ontdekken hoe licht of diep een kleur is. Een witte blouse is natuurlijk de lichtste ‘kleur’ een zwart jasje de diepste. Maar ook donkerblauw, donkerrood of donkergroen heeft op de grijswaardenschaal een #2. Terwijl een lichtblauw overhemd op een #9 kan zitten.

 

Maak eens een zwart-wit foto van je outfit - het licht-donker contrast