Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

Als je rimpels, sproetjes of ouderdomsvlekjes hebt, draag dan geen effen stoffen. Ook de keuze van je kleuren doet mee, evenals het dessin.

Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

Heb je een huid met een werkje, kies dan ook stoffen met een werkje. Bij een klein dessin, een structuurtje, een textuur of een gemêleerde stof vallen sproetjes en rimpels namelijk minder op. Je kunt het vergelijken met een ruwhouten tafel die je tegen een gladde muur zet, de tafel zal erg ruw lijken. Zet dezelfde tafel tegen een bakstenen muur en de tafel zal minder ruw lijken. Niet dat ik een huid met een ruwhouten tafel wil vergelijken, maar toch …

Een voorbeeld: Prinses Irene, nog steeds een mooie vrouw, wordt ‘vlekkerig’ als ze een effen stof draagt. Ook de voor haar veel te koele en te heldere kleur versterkt dat effect nog eens.

Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje

De beige jurk daarentegen maakt haar huid zachter. De stof heeft een oppervlaktestructuur die haar rimpels en ouderdomsvlekjes minder laat opvallen. De kleur staat prachtig bij haar huid en haar. Ondanks dat er weinig ‘kleur’ is, is het beslist geen saai plaatje. Er is veel te zien, er zit ‘beweging’ in de jurk: glans versus mat en opaque naast transparant. Een huid met een werkje vraagt dus om een stof met een werkje.

Een huid met een 'werkje' vraagt om een stof met een werkje

Verder lezen?

 

5 gedachten aan “Een huid met een werkje vraagt om een stof met een werkje”

  1. Goh Lida , wat geweldig om dat te weten, hier zit ik namelijk de laatste tijd mee , ga er nu op letten .bedankt hoor !!!

    Hartelijke groeten , Hetty

  2. Dag Lida,

    Dit is de eerste maal dat ik ergens lees dat de textuur van je huid bepalend is voor de kleur en het dessein van je kledij. Dit is fantastisch om weten want inderdaad focussen we ons maar al te vaak op ons kleurtype terwijl de huid even belangrijk is. Ik hou daar voortaan absoluut rekening mee. Bedankt voor je geweldig advies.

  3. Interessant! Ik kreeg ooit een keer het advies in een winkel van een ervaren verkoopster om geen kleine dessins te dragen, omdat dat me ouder zou doen lijken. Ik vond dat geweldig advies, waar ik nog vaak aan denk. Ik heb nu nog niet veel rimpels of vlekjes, maar ik vraag me af wanneer ik ook meer dessins moet gaan dragen…

    1. Je hoeft geen dessin te dragen, Ingrid! Als de stof maar niet glad en effen is. Een breisel van gemêleerd garen kan al een wereld van verschil maken.

Reacties zijn gesloten.