Aan de schoenen kent men de vrouw – je persoonlijke stijl

Laat je als vrouw in je kleding niet altijd je persoonlijke voorkeur zien, je schoenen verraden onmiddellijk wie jij bent en van welke kledingstijl je houdt.

Schoenen zijn niet goedkoop en worden alleen al om die reden met veel zorg uitgekozen. Natuurlijk moet je soms concessies doen, omdat je steunzolen erin moeten passen of omdat je extreem smalle of ongelijke voeten hebt. Maar weet je (nog) niet wat jouw stijlpersoonlijkheid is, kijk dan eens in je schoenenkast en probeer de stijl(en) te benoemen.

Aan de schoenen kent men de vrouw – Zie je veel ballerina’s? Dan zou je best eens van een klassieke gamin stijl à la Audrey Hepburn kunnen houden. Draag je ook in de zomer het liefst sneakers of veterschoenen? Kijk dan eens op mijn Pinterestbord Gamine. Gympen en platte enkellaarsjes? Misschien vind jij jouw stijl terug op mijn Pinterestbord Natuurlijke kledingstijl. Draag je het liefst Arche schoenen of Thinks? Dan zou je zomaar bij de creatieve stijlpersoonlijkheden kunnen horen.

Aan de schoenen kent men de vrouw

Think

Deze schoenen zijn van Chie Mihara, schoenen die doen denken aan vervlogen tijden. Nogal prijzig, maar heel mooi voor wie van een dramatische kledingstijl en/of romantische kledingstijl houdt. Klik op ‘pumps’ en je ziet waar ze te koop zijn (affiliate).

Aan de schoenen kent men de vrouw

Aan de schoenen kent men de vrouw

Kijk ook eens op mijn Pinterestbord Schoenen

5 gedachten over “Aan de schoenen kent men de vrouw – je persoonlijke stijl”

 1. Heel herkenbaar! Ik heb meerdere paren Chi Mihara’s in de kast staan die ik (meestal) in de uitverkoop scoor. Je hebt mij destijds als romantisch-dramatisch getypeerd!
  Ik ga direct kijken of Zalando ook halve maten voert. Dat is tegenwoordig best lastig. Veel winkels kopen alleen hele maten in. In Rotterdam (&Amsterdam) zit de winkel “Betsy Palmer” op de Witte de Withstraat. Zij verkopen wel halve maten. Groet! Marianne

  1. Dank je wel, Marianne, voor je tips. Mijn ervaring is ook dat bepaalde schoenmerken alleen ingekocht worden of te krijgen zijn in hele maten. Een vreemde ontwikkeling. Groeten, Lida

 2. Grappig; ik heb nét een paar Think sandalen met hakje gekocht , terwijl ik de meeste schoenen van dat merk te tuttig of te kleurig vind. Maar deze zijn nu al m’n lievelings-zomerschoenen. Verder draag ik vooral enkel- of kuitlaarsjes en in de zomer slippers. Sneakers zijn helemaal niet mijn ding.

  1. Leuk dat je reageert, Annemarie! Je kunt ook gaan afstrepen wat beslist niet je stijl is. Mhg, Lida

 3. Haha, wat dacht je van Birkenstock voor de zomer en HoganR en Dr.Martens voor de winter?
  Verder zoveel mogelijk blote voeten….
  Valt alleen soms niet mee om mijn kleine maat te krijgen!
  (35/36)

  Gelegenheden waarbij “echte” schoenen gedragen moeten worden zoveel mogelijk vermijden!
  Veel van mijn leeftijdgenoten hebben last van benen of voeten; ik niet dus…

  Ggoetjes, Els (67)

Reacties zijn gesloten.