Aan de schoenen kent men de vrouw – je persoonlijke stijl

Laat je als vrouw in je kleding niet altijd je persoonlijke voorkeur zien, je schoenen verraden onmiddellijk wie jij bent en van welke kledingstijl je houdt.

Aan de schoenen kent men de vrouw

Schoenen zijn niet goedkoop en worden alleen al om die reden met veel zorg uitgekozen. Natuurlijk moet je soms concessies doen, omdat je steunzolen erin moeten passen of omdat je extreem smalle of ongelijke voeten hebt. Maar weet je (nog) niet wat jouw stijlpersoonlijkheid is, kijk dan eens in je schoenenkast en probeer de stijl(en) te benoemen.

Aan de schoenen kent men de vrouw – Zie je veel ballerina’s? Dan zou je best eens van een klassieke gamin stijl à la Audrey Hepburn kunnen houden. Draag je ook in de zomer het liefst sneakers of veterschoenen? Kijk dan eens op mijn Pinterestbord Gamine. Sneakers en platte boots hebben je voorkeur? Misschien vind jij jouw stijl terug bij de Natuurlijke stijl . Draag je het liefst Arche schoenen of Thinks? Dan zou je zomaar bij de creatieve stijlpersoonlijkheden kunnen horen.

Aan de schoenen kent men de vrouw

 

pump Think 

 

Arche sandaal

Deze schoenen zijn van Chie Mihara, schoenen die doen denken aan vervlogen tijden. Nogal prijzig, maar heel mooi voor wie van een dramatische kledingstijl en/of romantische kledingstijl houdt.

Sandaaltje Chie Mihara

Pump Chie Mihara

Kennis van je  stijlpersoonlijk is belangrijk als je geen miskopen meer wilt doen.  Aan de schoenen kent men de vrouw is één manier om je stijlpersoonlijkheid te ontdekken.

Lees ook deze berichten, want jouw voorkeur voor bepaalde dessins  en kleuren kunnen je verder op weg helpen.


TIP: Na een KLOA en een STOA kun je zelf op ontdekkingstocht gaan naar je stijlpersoonlijkheid. Dat doe je door mijn berichten hierover te lezen en mijn borden op Pinterest te bekijken. Maak zelf een (geheim) bord aan en pin daarop de outfits van mijn borden (en van anderen) die je aanspreken. Schrijf erbij wat jou aanspreekt in die outfit. Na verloop van tijd zul je een aantal woorden steeds terug zien komen. Die zijn belangrijk voor jou, beschrijven jouw persoonlijke stijl. Een moodboard maken op Pinterest is niet moeilijk.

 

6 gedachten aan “Aan de schoenen kent men de vrouw – je persoonlijke stijl”

 1. Dank je wel, Marianne, voor je tips. Mijn ervaring is ook dat bepaalde schoenmerken alleen ingekocht worden of te krijgen zijn in hele maten. Een vreemde ontwikkeling. Groeten, Lida

 2. Leuk dat je reageert, Annemarie! Je kunt ook gaan afstrepen wat beslist niet je stijl is. Mhg, Lida

 3. Stevige stappers waar mijn steunzolen in passen. Noodgedwongen natuurlijk dus. Ik zou ook weleens een chi mihara schoen willen dragen maar daar kan ik nog geen meter op lopen

  1. Heel erg herkenbaar….
   Hoe graag zou ook ik op die mooie sandaaltjes willen lopen ….

   Groetjes!

   1. Ik begin mijn verhaal, Lisette, met misschien moet je concessies doen. Ik loop ook niet meer op hakken, maar als dat nog wel zou lukken koos ik voor een meer elegante schoen. En dat zegt wat over de stijl waar ik van hou. Vroeger koos jij wellicht ook voor andere schoenen en wat vertellen die over jouw stijlpersoonlijkheid?

  2. Waar ging vroeger je voorkeur naar uit, Jeanette? Misschien zet dat je op het spoor wat je stijlpersoonlijkheid is. Of weet je die inmiddels al?

Reacties zijn gesloten.