Weesjes in je kast – geef ze een familie

Weesjes zijn kledingstukken die je niet kunt combineren met andere kleding uit je garderobe. Het zijn losse kledingstukken die je maar weinig draagt, omdat je er dan elke keer hetzelfde uitziet.

Weesjes in je kast - geef ze een familie

Hoe kun je van deze weesjes in je kast nu toppers maken die je wel vaak draagt?

Angelique mailt: Ik heb een klein kledingbudget van 120 euro per maand. Daar moet ik alles van kopen: van riemen tot broeken, van jassen tot oorbellen, van schoenen tot zonnebrillen, van tassen tot blouses. Een lastig punt is dat ik een vrij unieke BH-maat heb en zo’n BH kost al snel 80 euro en als ik er dan ook nog een bijpassende slip bij koop is dat weer zo’n 40 euro. Ik weet eigenlijk niet hoe ik zo efficiënt mogelijk kan doen en daardoor loop ik vaak vast.

Weesjes in je kast – Wat ik bij mijn klanten vaak zie is dat ze leuke kleding hebben, maar dat die kledingstukken onderling niet goed te combineren zijn.

Weesjes in je kast, geef ze een familie. Je zult zien dat je dan veel meer met je kleding kunt combineren. En met een kleine garderobe er elke dag anders uit kunt zienZiet jouw kledingkast er zo uit? Dan heb je allemaal weesjes in de kast. Kledingstukken die geen ‘familie’ hebben waarop ze terug kunnen vallen. Ik heb één ‘weesje’ als uitgangspunt genomen en je ziet dat met slechts vijf ‘familieleden’ er al acht leuke relaties ontstaan. En als je weesje#2 gaat adopteren er opeens nog veel meer mogelijk is. Probeer het maar eens uit.

De ‘familieleden’ lijken misschien een beetje saai, maar je kunt op ze bouwen. Ze waaien niet met alle winden mee en als je ze goed uitkiest (dat kan met deze familie …) hebben ze ook een lang leven. Aan zo’n familie heb je veel, kan ik je verzekeren.

Weesjes in je kast, geef ze een familie. Je zult zien dat je dan veel meer met je kleding kunt combineren. En met een kleine garderobe er elke dag anders uit kunt zien

Als je op deze manier naar je garderobe kijkt kun je planmatig te werk gaan. Je kunt gericht zoeken naar kledingstukken die gemakkelijk te combineren zijn met je bestaande garderobe. Kledingstukken die ‘wees’ blijven verwijder je uit je kledingkast, er blijft dan een kleine maar overzichtelijke garderobe over waar je veel combinaties mee kunt maken. Weesjes in je kast is dan verleden tijd.

Doe hetzelfde met je schoenen en accessoires. Zorg dat ze te zien zijn. Kettingen hang je op boven je bed of spiegel, riemen aan de binnenkant van je kastdeur of rol ze op in een lade en je schoenen kun je in de doos bewaren. Dat stapelt gemakkelijk. Plak op de voorkant van de doos een foto, zodat je meteen kunt zien welke schoenen erin zitten. Zo krijg je overzicht en moet het lukken met een kledingbudget van 120 euro in de maand er elke dag weer leuk uit te zien. Succes!

Op mijn Pinterestbord Capsule wardrobe vind je meer voorbeelden.