Sieraden die passen bij je bodytype

Sieraden trekken als eerste de aandacht. Meer nog dan je kleding. Al speelt het formaat van het sieraad daarbij ook een rol. Niet alleen de vorm van het sieraad, maar ook waar jij het op je lichaam draagt doet er toe.

Sieraden die passen bij je bodytype

Sieraden zijn blikvangers. Accentueer met sieraden dan ook die plaatsen waar jij trots op bent, het oog van de ander naar toe wilt leiden. En wat zegt het sieraad over jou? Met name broches kunnen veel over jou vertellen.

Sieraden die passen bij je bodytype

  • Halskettingen –  Als je het over sieraden die passen bij je bodytype hebt, dan staat de halsketting met stip op één, wat de invloed op ons uiterlijk betreft. Een halsketting brengt zowel de aandacht naar je gezicht als je hals, maar ook naar je borsten en je hele lichaam. Ook kan een halsketting je voller of juist minder stevig laten lijken, afhankelijk van wat je wilt.
  • Als je aan de korte kant bent kan een lange ketting in V-vorm je langer laten lijken. Ben je daarentegen lang en wil je korter lijken, dan zal een ketting in een U-vorm die op je sleutelbeen valt (zoals een choker) je beter staan. Ben je een volle vrouw dan kun je langer én dus slanker lijken met een lange halsketting, maar je doet er goed aan de schaal van je sieraden aan te passen op je postuur. En dat betekent dat sieraden groot en opvallend mogen zijn. Kleine ‘schattige’ sieraden zullen je alleen maar forser laten lijken.
  • Heb je grote borsten, dan is van groot belang waar jij je halsketting laat eindigen. Draag je hem hoog op je hals dan zul je er ouder uitzien. Te laag op je borsten kan er wat vreemd uitzien. Zoek het punt zo’n twee tot drie centimeter boven de aanzet van je borsten waar je je halsketting laat eindigen. Heb je grote borsten maar ook een slanke taille dan kun je ook kiezen voor een lange ketting die op je taille eindigt. Op deze manier accentueer jij je slankste punt. Heb je een trommelbuik laat hem dan net onder je borsten eindigen. Jouw slankste punt zit in dit geval net onder je borsten. Ook bij een korte hals draag je kettingen nooit korter dan op of onder je sleutelbeen. Het 8-silhouet, het H-silhouet en het O-silhouet hebben vaak een korte hals.
  • Oorbellen brengen de aandacht naar je gezicht en hals. Als je een ovaal gezicht hebt kun je alle vormen dragen. Heb je een vierkant gezicht dan zullen knopjes, parels of afgeronde oorringen je hoekige gezichtsvorm verzachten. Een rond gezicht zal daarentegen minder rond lijken met oorbellen die langer van vorm zijn. Lees mijn bericht Oorbellen die passen bij je gezichtsvorm
  • Armbanden brengen de aandacht naar je polsen. Ben je een Petite dan zullen smalle armbanden je goed staan. Ben je wat langer en steviger gebouwd? Ga voor opvallende en bredere armbanden. Maar ook een combinatie van een aantal smallere doen het goed bij je. Bedenk dat armbanden de aandacht naar je heupen brengen. Perfect dus voor het V-silhouet, maar een minder goed idee voor het zwaardere A-silhouet. Ben je niet zo trots op je handen? Geloof me of niet, een opvallende armband leidt de aandacht weg van je handen. Smalle handen? Draag een brede armband. Vind je dat je brede handen hebt, draag een aantal smalle armbanden.

Sieraden die passen bij je bodytype

Armbanden Etsy

  • Broches hebben de naam bij oudere dames te horen. Maar als ik naar mijn kleindochter kijk is niets minder waar. Zij ‘behangt’ haar spijkerjasje met allerlei broches. Broches draag je om je kleding op te vrolijken, maar ook om je persoonlijkheid te benadrukken. Of je hem nu op een truitje of een blazer draagt, hij kan een eenvoudig kledingstuk meteen persoonlijk en uniek maken. Wijlen oud-minister van Buitenlandse Zaken voor Amerika Madeleine Albright communiceerde met haar broches.  Hoe dat ging lees je in haar boek Read my pins – stories from a diplomat’s jewel box. Ook koningin Maxima is een liefhebber van broches. Let maar eens op, ze draagt ze bijna altijd. Op mijn Pinterestbord Maxima zie je daar voorbeelden van.
  • Ook voor broches geldt dat sieraden die passen bij je bodytype je er beter uit laten zien. Heb je ronde gezichtstrekken vermijd hoekige vormen in je broches en vice versa. Als je een broche hoog op je bovenlichaam draagt brengt hij de aandacht naar je gezicht en schouders. Je kunt hem ook op je taille dragen ( X-silhouet) om die te accentueren. Lange smalle broches draag je bij voorkeur op een revers of op een kraag van je blouse. Vrouwen met kleine borsten kunnen de broche laag op hun revers dragen en meerdere broches combineren. Heb je grote borsten kies dan liever voor een halsketting en/of oorbellen in plaats van voor een broche.

Broche Etsy

TIP: Voor inspiratie kun je mijn Pinterestbord Sieraden bezoeken.

Meer lezen over sieraden?