Blijf ook representatief bij hoge temperaturen – de do’s en dont’s

Zo blijf je representatief bij hoge temperaturen - de do's and dont's

Hoge temperaturen zijn voor veel mensen aanleiding om zich luchtiger te kleden. Het getuigt van professionaliteit naar je klanten en relaties toe om, ook als de mussen van het dak vallen, er ‘gekleed’ bij te lopen. Blijf ook representatief bij hoge temperaturen.

Zo blijf je representatief bij hoge temperaturen – Ook al kom je op je werk niet met klanten in aanraking, het beïnvloedt toch de werksfeer. Jouw kleedgedrag heeft een directe invloed op de uitstraling naar collega’s en leidinggevenden toe. Hier volgen absolute do’s en dont’s, ook bij een hittegolf:

  • Draag geen mouwloze topjes, tenzij je perfect getrainde armen hebt à la Michelle Obama. Realiseer je dat ‘bloot’ als eerste de aandacht trekt. Speel op safe en draag over je hemdje een luchtige (zijden) blouse of een ongevoerd linnen jasje.
  • Blote benen kunnen wel in de werksituatie. Maar zorg ook hier voor goed verzorgde (dus perfect onthaarde) gebruinde benen. Geen zon gezien? Een selftanner die je mengt met een bodylotion lost dit probleem op. Heb je last van blauwe aderen kies dan voor een langere rok of een broek.
  • Slippers zijn uit den boze op de werkvloer, maar een mooi sandaaltje kan wel. Ook hier geldt dat goed verzorgde voeten een must zijn.
  • Een jurk is een prima kledingstuk voor warme dagen. Met een (kap)mouwtje kan de jurk alleen gedragen worden. Is het een mouwloos model of heb je ‘kipfiletjes’ combineer hem dan zie boven.
  • Kies voor katoen, zijde, viscose of linnen (of een mix hiervan). Polyester of katoen/viscose met elasthan is een minder goed idee, omdat je hier snel in gaat transpireren.
  • Zorg dat je haar opgestoken is, want lang haar bedekt je ’thermostaat’ in je nek.
  • Vermijd als het kan foundation en crèmes en maak je ogen op met een waterproof oogpotlood en mascara.

Zo blijf je representatief bij hoge temperaturen - de do's and dont's