Pleidooi voor de Godetrok

‘Een Godetrok? Nog nooit van gehoord’, hoor ik regelmatig als ik deze rok adviseer (als één van de mogelijkheden). Onbekend maakt onbemind, daarom een pleidooi voor dit model rok.

Pleidooi voor de Godetrok

De Godetrok is een elegante supervrouwelijke rok die ook nog eens veel bewegingsruimte geeft. Het bovenste gedeelte van de rok is smal en sluit nauw om de heupen en laat die mooi uitkomen. Het onderste deel daarentegen krijgt door de ingezette driehoeken (godets) een zwierig volume. Dit model rok is voor alle leeftijden en is in alle lengtes verkrijgbaar: kort, knielengte, midi of maxi. Dankzij het elegante uiterlijk én de bewegingsvrijheid is de Godetrok voor veel vrouwen een ideaal model. Je kunt hem combineren met een blouse of jasje, maar ook een simpele top staat goed bij deze rok.

Pleidooi voor de Godetrok

De knielange godetrok is met name heel geschikt voor het 8-silhouet, het A-silhouet en het X-silhouet. Ook vrouwen met grote borsten staat dit model vaak goed, omdat het volume aan de onderkant van de rok het boven- en onderlichaam meer in balans brengt met elkaar. Maar ook het V-silhouet kan een godetrok dragen op voorwaarde dat de stof wat stijver is en de godets op heuphoogte beginnen (zie afb.).

Pleidooi voor de Godetrok

Pleidooi voor de Godetrok

 

Een variatie op de godetrok is de gerende rok (spreek uit als gérende), waarbij de banen van de rok wijder naar de zoom worden. Deze rok heeft geen ingezette stukken/godets, maar wel verticale figuurnaden. De banen kunnen aan de zoom zo breed zijn dat je op het eerste gezicht aan een godetrok denkt. Ook zie je modellen waarbij onderaan een rechte rok een klokkende baan is gezet. Dit laatste model heeft geen optisch slank makende verticale figuurnaden.

Pleidooi voor een GodetrokPleidooi voor de Godetrok