Modetrends volgen? Zo ontdek je wat je echt nodig hebt

De meeste modetrends heb je niet echt nodig om er geweldig uit te zien. Wat pik je nu op uit de modetrends en wat laat je aan je voorbijgaan?

Modetrends volgen? Zo ontdek je wat je echt nodig hebt

Dierenprints, bloemenprints, enkellange rokken, ruiten, stoere korte laarsjes, kniehoge laarzen, korte wijde jasjes, dubbelknoops blazers, lange jassen met brede schouders … de nieuwe modetrends vliegen mij om de oren als ik deze week de webshops doorkijk. Moet je nu echt de modetrends volgen om er leuk uit te zien? 

De meeste modetrends heb je niet echt nodig om er geweldig uit te zien. Wat pik je nu op uit de modetrends en wat laat je aan je voorbijgaan? Dat is gemakkelijker dan je denkt. Stel jezelf een paar vragen om te ontdekken of een bepaalde trend in jouw perfecte basisgarderobe past. Modetrends volgen doe je zo:

  • Heb ik meteen het wauh-gevoel als ik een bepaalde trend ziet? Dat klinkt logisch, maar toch ..
  • Past deze modetrend bij mijn stijlpersoonlijkheid? Als je niet het Gamintype bent, heb je ook geen stoere korte laarsjes nodig.
  • Past deze modetrend bij mijn kleurtype? Wanneer een jas in een warme kleur als goudsbloemgeel niet bij je persoonlijke kleurenpalet past, brand je vingers er dan niet aan. Blijf bij je basiskleuren en neutralen die jou fantastisch staan. Natuurlijk kun je een trendkleur gebruiken als accentkleur, maar als goudsbloemgeel echt te warm voor jou is laat het hangen!
  • Past deze trend bij mijn bodytype? Trends die met bepaalde silhouetten te maken hebben, daarover kan ik heel duidelijk zijn. Als een ongetailleerde jurk (zoals je die veel ziet deze zomer) jouw slanke taille verstopt en met moeite over je heupen gaat, dan is die trend voor jou niet flatteus. Dat geldt ook voor kledingstukken die het accent leggen op die lichaamsdelen waar je niet blij mee bent, zoals de trend van bijzondere mouwen die je lichaam optisch uit balans kunnen brengen.
  • Kan ik deze trend gemakkelijk met mijn bestaande kledingstukken combineren? Soms kan een enkel trendy accessoire, zoals een tas of een paar schoenen je verschijning weer helemaal up to date maken. Ook het op een andere/nieuwe manier combineren van kledingstukken kan dat effect hebben.

Trends zijn er om ons op andere gedachten te brengen, om ons te prikkelen iets nieuws te kopen. En daar is in wezen niets op tegen. In een veranderende wereld is mode de graadmeter van hoe het met ons gaat. Hooggesloten kragen? We worden met zijn allen weer wat preutser na de laag uitgesneden tops, waarbij je zelfs je behabandjes ‘moest’ laten zien. Er is dus niets op tegen om modetrends te volgen, het is zelfs leuk. De vraag blijft, welke daarvan laat jou en mij er bijzonder goed uitzien?

Modetrends volgen?Jurk Littlesoho


Soms zijn trends ronduit onpraktisch
, zelfs belachelijk. Zoals een paar zomers terug de mouwloze tops met een colkraag trendy waren of enkellaarsjes met een open hiel en teen, niet direct de mooiste delen van onze voeten. En hoe snel is een trend weer voorbij? Hoe extremer de trend is, hoe sneller hij verdwijnt. Dat is ook de reden dat ik fan ben van klassieke tijdloze kleding voor je basisgarderobe, waar je een aantal jaren mee kunt doen. Investeren in een betere kwaliteit en de fast fashion ketens, zoals Primark, H&M en Zara voor je basisstukken links laten liggen.

Modetrends volgen? Zo ontdek je wat je echt nodig hebt

Kroonprinses Victoria van Zweden in een jurk met een trendy hooggesloten kraag die haar ronde gezicht en korte hals niet flatteert.

6 gedachten aan “Modetrends volgen? Zo ontdek je wat je echt nodig hebt”

  1. Weer een hele fijne blog waar we weer veel aan hebben en iedereen zou moeten lezen !!
    ???

  2. Bedankt voor de praktische tips , zo kunnen we de trends weer combineren met onze basiskleding.

  3. Ik heb al veel gelezen en gekeken op jouw blog en ook al weet ik meestal wel wat ik hebben kan met mijn appelfiguur en ronde gezicht ( al la Victoria) … ik heb ook geleerd en pas dat nu meer toe. Ik volg je graag, zowel op FB als hier. Dank je wel, Lida!

Reacties zijn gesloten.