Jouw lievelingskleuren vertellen welk stijltype je bent

Net zoals dat met dessins het geval is, vertellen jouw lievelingskleuren veel over jou. Kennis van je stijlpersoonlijkheid is belangrijk. Want als jij je niet prettig voelt in je kleding blijft het in de kast hangen.

Jouw lievelingskleuren vertellen welk stijltype je bent

Voorkom miskopen en ontdek je stijlpersoonlijkheid. Je weet inmiddels welke kleuren je staan en in welke kledingmodellen jouw figuur, je bodytype, het best tot zijn recht komt. Bij het ontdekken van je beste kleuren ben je ongetwijfeld op kleuren gestuit waarvan je zegt ‘dat nooit’. Ook bij een paar stijladviezen uit je STOA heb jij je wellicht afgevraagd of je dat ooit zult gaan dragen. Omdat je het nog nooit hebt geprobeerd of omdat je voor geen goud zoiets aantrekt.

Jouw persoonlijkheid bepaalt je stijl

Je kunt het ook anders formuleren. Als jij je eigen persoonlijkheid (identiteit) over het hoofd ziet en alleen maar kleding koopt die de verkoopster of je vriendin zo goed staat,  wordt je garderobe een warboel van stijlen. En zullen er veel miskopen in je kast hangen. Het kan dus geen kwaad eens uit te zoeken wat jouw stijlpersoonlijkheid is. Daarvoor zijn (mijn) Pinterestborden een goed hulpmiddel. Maar ik pleit er ook voor dat je eens uitzoekt wat jouw  lievelingskleuren zijn en van welke stoffen, dessins, accessoires, details en modellen je het meest houdt. En daar omheen je garderobe opbouwt.

Je persoonlijkheid heeft invloed op alles wat je kiest, waarom je gek bent op bepaalde kleuren, stoffen en dessins.  Of er juist een hekel aan hebt. Waarom jij je er super comfortabel in voelt of juist het gevoel krijgt van ‘dit ben ik niet’. Lees mijn bericht Kleding die jouw taal spreekt. Ook over dessins die bij je persoonlijkheid passen heb ik al eens een bericht geschreven. Maar ook jouw voorkeur voor de schaal van de dessins – klein of groot, opvallend of subtiel – vertelt veel over jouw stijltype.

Wat zijn jouw lievelingskleuren

Wil je het liefst twee antwoorden aankruisen? Probeer bij je eerste voorkeur te blijven om je dominante stijl te ontdekken.  Er zijn zes dominante stijlpersoonlijkheden.

A. Je draagt het liefst natuurtinten. Zoals de aardekleuren bruin en roestbruin, maar ook groentinten die te vinden zijn in het bos. En de kleuren van de zee: diepblauw, zeegroen en zand. Jouw kleuren zijn eerder zacht(gedempt) dan helder, maar hebben wel 'kleur'.

 B. Rustige kleuren, met name donkerblauw, kiezel en grijs, vormen de basis van je garderobe. Pasteltinten, zoals bijv. lichtblauw voor een blouse. Misschien iets van bordeauxrood of smaragdgroen erbij, maar in te veel kleuren voel jij je niet op je gemak.

C. Pastels zijn favoriet bij je. Maar ook intens roze, paars en violet vind je in je kledingkast. Lichte neutralen, zoals lichtgrijs, maar altijd in combinatie met een basiskleur.

D. Zwart is je favoriet, maar dan in combinatie met de primaire kleuren rood, kobaltblauw en geel of met spierwit, oranje en hardroze.

E. Je bent gek op niet voor de hand liggende kleurencombinaties. Een outfit zonder kleur komt in je woordenboek niet voor. De kleuren mogen opvallend zijn, maar je draagt ze nooit in een hoog kleurcontrast. En het liefst nog in een dessin.

F. Je hebt een voorkeur voor elegante kleurencombinaties, nooit kleuren die te opvallend zijn of botsen met elkaar. Neutralen, zoals warmgrijs, antracietgrijs, camel, beige, kiezel, ivoor en taupe. Die uitstekend te combineren zijn met één basiskleur in de vorm van een accessoire of een enkel kledingstuk. 

Je dominante stijlpersoonlijkheid

De voorkeuren voor bepaalde kleuren en dessins zijn slechts een aanwijzing. Je kunt het ene stijltype zijn, maar je ook aangetrokken voelen tot een ander stijltype.  Misschien kleed jij je overdag naar je werk in de ene stijl en wil je tijdens het weekend als je uitgaat een heel andere kant van jezelf laten zien. Net zoals je bij een kleurenanalyse je dominante kleurkarakteristiek ontdekt, kun je op deze manier je dominante stijlpersoonlijkheid ontdekken.

De antwoorden vind je in dit bericht Jouw kleding is een weerspiegeling van je identiteit