Jeanstrends 2024

Er is veel keus in jeansmodellen dit jaar. Het goede model is van cruciaal belang, wil je jouw figuur goed uit laten komen. En vergeet niet dat elke vrouw, jong of oud, een jeans kan dragen

Jeanstrends 2024

Er is veel keus in jeansmodellen dit jaar. We zien nieuwe modellen, maar ook oudjes die weer trendy worden. Iedere vrouw kan een jeans dragen, dat is niet aan leeftijd gebonden. Belangrijk is dat je het juiste model kiest voor je bodytype en dat er één tot twee procent elasthan in zit. Beslist niet meer, maar ook niet minder.
Elasthan maakt een broek niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor dat de broek zich mooi naar je lichaam vormt. Lees daarover meer in dit bericht:  De perfecte jeans vind je zo

De jeanstrends 2024

 • Skinny– Ja, je leest het goed, hij is terug. Dit model jeans verdween nooit helemaal uit het straatbeeld, maar sinds Kate Moss zich er weer in vertoonde ‘mag’ de skinny weer.  Dit model jeans zat als een tweede huid (skin) om het lichaam. Hij hoeft deze zomer gelukkig niet meer zo extreem strak te zijn.
 • Straight jeans – Dit klassieke model jeans kenmerkt zich door de rechte pijpen. Hij gaat nooit uit de mode en past bij veel kledingstijlen.
 • Flared jeans – Was in de jaren 60 en 70 zeer populair. Hij zit wat strakker om de billen en het bovenbeen en loopt vanaf de knie wijder uit. De hoge aansluitende taille en de lange pijp, die idealiter nét niet op de grond komt, maakt je benen voor het oog langer. En je weet, hoe langer je benen, hoe langer én slanker jij lijkt.
 • Bootcut jeans – dit is een flared jeans, maar dan met een minder wijd uitlopende pijp. Ook zit de taille niet altijd hoog en is de de pijp net wat korter. De ideale zithoogte van een jeans
 • Wide leg jeans- dit model kun je met recht de opvallendste van de jeanstrends 2024 noemen. Ook weer een model dat in de jaren 60 en 70 populair was. Hij zit comfortabel rond de heupen en billen en loopt vanaf dat punt wijd uit tot ver over de schoen. Net als de flared jeans verlengt hij optisch je benen. Maar dan moet hij wel in de buurt van je taille beginnen.
 • Kick flare jeans – dit is een variatie op de flared jeans en op de culotte. Hij eindigt ruim boven de enkel en verkort daardoor je benen. Draag er een korte top en/of hakje bij om dat effect te verminderen. Door de iets wijd uitlopende pijp lijken je enkels wel slanker dan bij een cropped broek

Jeanstrends 2024

De jeans zijn hier te koop

Voor welk bodytype

Door mijn beschrijving van de jeanstrends 2024 weet je wellicht al welk model het meest geschikt is voor jouw bodytype.

 • Het H-silhouet kan het beste kiezen voor de straight jeans of de bootcut. De skinny kun je beter vermijden, omdat je bovenlichaam dan onnodig zwaar lijkt. Met jouw in verhouding lange benen kun je ook een kick flare jeans dragen.
 • Het V-silhouet doet er goed te kiezen voor een straight jeans in een lichte kleur.
 • Het X-silhouet kan, afhankelijk van haar lengte en gewicht, zowel een skinny als een straight jeans als een flared jeans dragen. Als de taille maar geaccentueerd wordt. Draag bij een kick flare jeans altijd een hakje en/of een korte top. Dit om jouw, in verhouding niet al te lange benen, niet korter te laten lijken
 • Het A-silhouet is het mooist in een wide leg jeans of een bootcut jeans  met een hoge taille. Draag er een top bij die op je taille eindigt en wat kleur en details betreft opvallender is dan de jeans. Vermijd een jeans die aansluit op je onderbenen, die laat je heupen alleen maar voller lijken.
 • Het 8-silhouet kan als geen ander een wide leg jeans dragen. Draag hem iets lager op de taille om je korte bovenlichaam niet korter te laten lijken. Zorg dat de top net over je heupbeen eindigt en wat kleur betreft opvallender is dat je jeans.
 • Het O-silhouet kiest het best een straight jeans en draagt daarbij een top die eindigt op lieshoogte
 • Het I-silhouet is het mooist in een straight jeans of een wide leg jeans in een stevige stof. Draag de jeans met een top die je op taillehoogte in kunt snoeren. De stof van de top moet ook enige stijfheid hebben. Vermijd altijd een skinny. 
TIP: Ik heb het hier over jeans, maar deze modellen zul je ook in andere broeken tegenkomen. Daar kun je nog meer spelen met kleur om je lichaam in balans te brengen

 

13 gedachten aan “Jeanstrends 2024”

 1. Ik heb een A figuur en draag vaak een flared broek. Dat is toch ook passend?

 2. Hallo Lida,
  Je schrijft dat een broek niet meer dan 2% elasthan mag hebben. Waarom is dit en waarom niet meer? Sommige broeken zijn heel erg stretch.

 3. Dit is een bevestiging van wat ik aan jeans modellen uitgeprobeerd heb. Het liefst draag ik als H figuur , door u bevestigd, een straight jeans of een niet te strakke skinny of een niet overdreven wijde flared jeans , eventueel een lichte mom jeans die korter is. Wide leg jeans heb ik uitgeprobeerd en staat niet mooi bij 166 cm. Dit is goed voor lange slanke vrouwen . Elke zondag ochtend verheug ik me overigens op uw berichten! Hartelijk dank!

 4. Ik heb altijd begrepen dat een wilde leg model ook voor een V silhouet geschikt is om wat meer balans te brengen in verhouding tot de brede schouders, maar die aanbeveling zie ik hierboven niet terug. Ik heb er net twee aangeschaft ( een jeans en een lichte linnemix). Had ik dat toch beter niet kunnen doen?

  1. Je voegt inderdaad wat volume toe, maar een wide leg jeans zwabbert om de slanke benen.

   1. Ik vind bij Vsilhouet juist bootcut en flared (mits niet hoog in taille) bij uitstek flatterende broeken. Voegen volume toe aan onderkant en sluiten mooi aan op slanke benen. Ook wide leg kan goed, mits geen hoge taille. Accentueert slanke heupen en kan juist erg dunne benen enigzins verdoezelen.

 5. Hallo Lida, ik ben een 8 type, wel klein (1.62) en wat voller. Maakt dan een wide flated leg niet juist dikker en kleiner?

  1. Een wide leg jeans loopt vanaf je heup recht naar beneden. Dit model is niet onnodig wijd, glijdt mooi over je bovenbenen. Hij maakt je niet voller, Sylvia. Als je hem tot op je schoen draagt lijken je benen langer en jij dus ook. Probeer het maar eens uit. Kies wel een effen jeans en in een wat donkerder kleur dan je top.

 6. Ik mis de (misschien) grootste trend van 2024. De barrel of horseshoe jeans.

  1. Dat klopt, maar dat model kan echt iedere jonge vrouw dragen als ze het leuk vindt om aan de laatste trends mee te doen. Hij geeft je een smalle taille. Heb je smalle schouders zorg er dan voor dat je die optisch verbreedt.

 7. Ik zie het model “hoefijzer” ook overal. Weet niet hoe het in het Nederlands heet. Voor welk bodytype is dit model goed?

Reacties zijn gesloten.