Horizontale lijnen zijn blikvangers – lijnen in kleding (3)

Draag jij je tops zo lang mogelijk om je buikje of je billen te verbergen? Weet je dat je er dan juist de aandacht op vestigt?

Horizontale lijnen zijn blikvangers - optische trucjes

De zoom van je tops en jasjes geeft een horizontale lijn op je lichaam. Als jij je tops altijd ‘lekker lang’ draagt, omdat jij jouw heupen, je buik of je billen aan het oog wilt onttrekken, bedenk dan dat het oog van de ander juist naar dat punt wordt getrokken. We zijn zo gewend om te lezen, dat elke horizontale lijn van links naar rechts wordt ‘afgelezen’.

Horizontale lijnen zijn blikvangers, maar ze kunnen ook je buik en borsten kleiner laten lijken.

  1. Als je een buikje hebt trek je shirtje dan niet over je buik heen, maar laat hem halverwege je buik eindigen. Je zult zien dat je buik minder opvalt, omdat je de bolling optisch in twee delen ‘knipt’.
  2. Grote borsten lijken kleiner door een lage vierkante hals. De horizontale lijn van de hals ‘knipt’ ook hier de bolling doormidden. Zo worden je borsten niet als één massaal vlak waargenomen.
  3. Als je heupen het breedste punt van je lichaam zijn, laat je top/jasje dan nooit eindigen op dat punt. Zo voorkom je dat alle ogen naar het breedste deel van je lichaam worden geleid. Een shirtje dat eindigt net voorbij je heupbeen brengt het oog naar je slanke punt, namelijk je taille. Mensen zullen je als ‘slanker’ ervaren.
  4. Een jasje of een top die voorbij je heupen/billen eindigt maakt je benen optisch korter. En hoe korter je benen, hoe korter (én voller) jij lijkt.

Horizontale lijnen zijn blikvangers - optische trucjes2 gedachten aan “Horizontale lijnen zijn blikvangers – lijnen in kleding (3)”

  1. Helemaal waar. Ik heb in verhouding smalle heupen en heb het liefst dat mijn shirts einidigen op het breedste gedeelte van mijn heupen. Zonder enige kennis heb ik altijd ervaren dat die lengte het meeste doet voor mijn figuur. Hetzelfde geldt bij mij voor de lage vierkante hals.
    Goede tips!

  2. Verheug me elke zondag op je mail heb er al zoveel aan gehad. Ook omdat ze zo bruikbaar zijn als je niet meer zo piepjong bent. Volg je ook op Pinterest. Ik kijk nu anders naar mijn garderobe en aankopen.

Reacties zijn gesloten.